Bedankt voor de kaartjes

Kaartjes ontvangen en versturen

Persoonlijk hecht ik veel waarde aan een kaart. Ik verstuur zelf ook regelmatig kaartjes. Nog mooier vind ik het om kaarten te ontvangen. Zowel voor mijzelf als voor de kinderen. Eind Juli werd onze kleuterzoon 5 jaar. Voor de verjaardagskaarten moesten we nog even plek maken. Rico was inmiddels al 16 weken, alle kaartjes die we gekregen hadden voor zijn geboorte hingen hier nog door de kamer heen. Ik zou het steeds al opruimen maar dat bleef er dan weer bij. Hoog tijd om nu toch echt de laatste de kaarten op te ruimen.

Het geboortekaartje

Wat was dat moeilijk om een geschikt geboortekaartje te vinden. Ik ben namelijk erg kieskeurig. Heel wat uren heb ik op internet gezocht. Heel wat boeken heb ik doorgebladerd. Maar telkens was het kaartje het net niet. Ook wisten we het geslacht niet, dat maakte het ook wat lastiger om een juist kaartje te kiezen. Daarom heb ik uiteindelijk het geboortekaartje zelf ontworpen. Ik had iets in gedachten van hoe het moest worden. Samen met de drukker heb ik al mijn wensen op papier laten zetten. Het spreukje heb ik gemaakt aan de hand van allerlei leuke spreukjes. Hier heb ik 1 heel lang geboortegedichtje van gemaakt:

Spreukje geboorte kaartje

Op de voorkant wilde ik graag een foto. De vrijdags is Rico geboren. We hebben het hele weekend de tijd genomen om mooie foto’s te maken. De zondags maakte ik de foto die voor mij perfect was voor op het kaartje. Dit is uiteindelijk het resultaat van het geboortekaartje:

Geboortekaartje

 

geboortekaartje tekst Tekst geboortekaartje

 

Geboortepost

Uit ervaring weet ik nu dat je de meeste kaarten krijgt bij het eerste kindje. Dat was al zo tijdens de zwangerschap. Zoveel kaarten dat ik toen mocht ontvangen, heb ik bij een volgende zwangerschap nooit weer gekregen. Eigenlijk wel jammer want deze vierde zwangerschap was voor mij net zo speciaal als de eerste. Toch hebben we best heel wat geboortepost mogen ontvangen. Deze kaarten bewaar ik allemaal voor Rico. Op facebook zag ik laatst een unieke foto voorbij komen van een baby te midden van alle ontvangen geboortepost. Leuk om vast te leggen. Vorige week was Rico alweer 4 maanden. Een leuk moment voor een bijzondere foto. Dus hierbij mijn foto van Rico met alle geboortepost die wij hebben mogen ontvangen:

geboortepost

Bij deze: Bedankt iedereen voor de kaartjes!

 

 

Geef een reactie