Cadeau voor 17-jarige zoon: Persoonlijke cadeautips voor een jongen van 17 jaar.

Het lijkt nog even te duren maar voor je het weet is het alweer Sinterklaas. Twee dagen daarna is mijn oudste zoon jarig. 17 jaar wordt hij dan. Dus er zullen weer de nodige cadeautjes uitgezocht moeten worden. Zo ben ik op dit moment alweer druk bezig met de voorbereidingen. Ik begin liever ruim op tijd met inkopen doen. Het meeste koop ik dan online. Waar de jongste kinderen het liefste zoveel mogelijk (goedkopere) cadeautjes krijgen, werkt het bij mijn oudste zoon net andersom. Hij kiest liever iets duurdere cadeaus uit. Maar wat geef je nu eigenlijk cadeau aan een 17-jarige? Ik maakte een top 5 van cadeautips die mijn zoon graag zou willen krijgen. Of hij dit ook daadwerkelijk krijgt, blijft nog even een verrassing.

Cadeau voor 17-jarige zoon, de persoonlijke lijst met cadeautips:

 • Parfum

Parfum doet het altijd goed. Mijn zoon heeft al heel wat lekkere geurtjes verzameld. Zijn favoriete geurtje is die van Calvin klein genaamd In2U.

calvin klein parfumCalvin Klein In2U. Herenparfum. Verkrijgbaar in 50 ml, 100 ml en 150 ml.

En dit geurtje is momenteel ook nog in de aanbieding. Komt dat even goed uit! Je shopt de parfum hier.

 • Een riem

Al mijn kinderen zijn slank van postuur. Voor de jongsten koop ik altijd spijkerbroeken met knoopsgatelastiek. Op deze manier past de spijkerbroek altijd. Maar voor een 17- jarige gaat dat niet op natuurlijk. Hij draagt het liefst een riem. Als cadeautip zou hij daarom ook graag een zwarte, leren riem krijgen.cadeau voor 17 jarige zoon

 • Cadeauset van Tommy Hilfiger

Mijn zoon is erg modebewust. Hij houdt hierbij ook erg van merkkleding. Sinds hij van de basisschool af is, is dat eigenlijk wat begonnen. Zo spaarde hij in het begin al zijn (zak)geld op voor een nieuw poloshirt. Inmiddels krijgt hij al een aantal jaren kleedgeld en werkt hij bij de supermarkt. Hierdoor heeft mijn zoon weer meer geld te besteden voor o.a. kleding. Beperkte dit zich eerst nog tot een poloshirt, op een gegeven moment breidde zich dat al snel uit naar jassen, onderbroeken, schoenen en t-shirts. Toch vind ik het ook nog wel eens zonde als hij weer eens dure kleding heeft aangeschaft. Het zijn prachtige kleren, daar niet van, maar het kost best veel geld. Stiekem hoop ik daarom ook dat het een fase is die snel voorbij zal gaan.

Het voordeel van merkkleding is wel dat het van goede kwaliteit is en hierdoor wel zijn waarde behoud. Zo verkoopt mijn zoon regelmatig de kleding die hem te klein is en krijgt hij daar dan ook nog best een mooi bedrag voor.

Het ideale cadeau voor mijn 17- jarige zoon is dan ook ‘iets’ van een merk. Merkboxers doen het altijd goed met Sinterklaas. Als cadeautip heb ik deze mooie cadeauset van Tommy Hilfinger.

cadeautips cadeau 17 jarige jongen tommy hilfiger cadeauset tommy hilfiger geschenkverpakking

De set bestaat uit 2 paar sokken en een boxershort. Dit alles is mooi verpakt in een luxe kartonnen geschenkverpakking.

 • Hoes voor de Macbook

Dit schooljaar is mijn zoon begonnen aan de MBO. Hij volgt de opleiding mediavormgever niveau 4. Voor deze opleiding hoefden we maar weinig boeken aan te schaffen. Wat wel belangrijk was voor deze studierichting is een goede laptop. Het werd een macbook. De macbook neemt hij ook wel mee naar school. Dus een goeie hoes als bescherming is zeker een must. Momenteel gebruikt hij nog een beschermhoes van de Action. Tja, goedkoop is duurkoop zeggen ze wel eens want binnen no time was de rits al kapot. Dus er moet weer een nieuwe hoes komen. Ditmaal wel een hoes van betere kwaliteit.

 • Pyjama van badstof

Eigenlijk kan ik iedereen een pyjama van badstof aanraden. Ze zijn lekker warm en ook te dragen als huispak. Ideaal voor de koude en donkere periode die straks weer aanbreekt. Al mijn kids hebben er een en vaak met Sinterklaas zijn ze wel weer aan een maatje groter toe. Dit zijn dan ook altijd leuke cadeaus om met Sinterklaas te geven.

Autorijlessen

Bovenstaand was de persoonlijke top 5 lijst van mijn zoon. Waar hij echter niet om gevraagd heeft zijn autorijlessen. Vanaf de leeftijd van 16,5 jaar mag je autorijlessen volgen. Wat ik dan een geweldig cadeau vind om te gaan geven is een aantal autorijlessen! Ik moet nog even zien op welke manier ik dit ga doen. Maar het lijkt mij een heel erg leuk idee dat hij dan op zijn 17de verjaardag zijn eerste rijles krijgt.

Cadeau voor 17-jarige zoon: wat gaf jij cadeau?

Heb jij een zoon van 17 jaar?  Of wordt jouw zoon binnenkort 17? Ik ben zeer benieuwd wat jij je zoon hebt gegeven. Andere cadeautips voor sinterklaas of verjaardag zijn natuurlijk ook altijd welkom. Wat gaf of geef jij je zoon cadeau?

Bovenstaande cadeautips voor een 17-jarige zijn te oa te koop bij:

Cadeauwinkel

De luxe cadeauset van Tommy Hilfiger waar ik in dit artikel over schrijf, is aan mij beschikbaar gesteld door Hemdvoorhem.com 
Meer cadeautips voor een jongen:

Reacties

 1. Linda zegt:

  Leuk!
  Autorijlessen is een goeie! Ik heb op Fos’ lijstje.nl nu al rijlessen staan met z’n Iban. Later ziet hij dan op zn afschriften wie wat gestort heeft 😍

  1. Ida zegt:

   Goeie tip Linda! Lijstje.nl zal ik mij ook eens in verdiepen. Heb er al vaker wat over gehoord.

 2. […] voor 2 jarige jongen Cadeau voor 17- jarige jongen Cadeautip voor een […]

Geef een reactie