Cake smash shoot: de fotoshoot en het resultaat. Een feestje in de studio

Ik hou van foto’s. Toen mijn oudste zoon nog klein was, liet ik vaak een fotoshoot van hem maken. Ook maakte ik zelf wel foto’s.  Foto’s maken was toen nog allemaal heel anders. Dat was nog in de tijd dat je een vol fotorolletje naar de winkel bracht en een paar dagen moest wachten voordat de foto’s klaar waren. En als ze klaar waren, moest je altijd nog maar weer afwachten of ze ook goed gelukt waren.

Door de jaren heen is er ook op fotogebied gelukkig heel wat veranderd. Nu kun je maar raak knippen en zie je meteen het resultaat. Sinds dat ik 2 jaar geleden een spiegelreflexcamera heb aangeschaft maak ik meer foto’s dan ooit. Maar zo nu en dan is het ook tijd voor een fotoshoot. Voor Rico was het alweer een tijdje geleden dat ik met hem naar de fotograaf was geweest. Het leek mij wel heel erg leuk om ditmaal eens een cake smash shoot te laten maken.

Wat is een cake smash shoot?

Een cake smash shoot is een fotoshoot ter ere van de verjaardag van je kindje. Meestal voor de eerste verjaardag. Het decor van de shoot is dan ook feestelijk met slingers, ballonnen, vlaggetjes en natuurlijk de taart. Want daar draait het om bij een cake smash shoot. Terwijl je kindje zicht uitleeft op de taart, maakt de fotograaf de foto’s. Van deze foto’s wordt een mooie collage gemaakt die je kunt gebruiken als uitnodiging voor de verjaardag van je kindje.

De dag van de cake smash shoot

Via facebook vond ik een fotograaf bij ons in de buurt die, zoals ik dat kon bekijken, hele mooie foto’s maakte. Twee weken voor Rico zijn eerste verjaardag hadden we de fotoshoot gepland. Een aantal weken voordat de shoot zou plaatsvinden had ik, aan de hand van foto’s, de achtergrond en de taart al uitgezocht.

cake smash shoot taart

Qua kleding is het handig om dit zo simpel mogelijk te houden. Ik had een lichtblauw spijkerbroekje met een wit t-shirtje voor Rico gekocht. In de fotostudio waren ook allerlei acessoires aanwezig die we mochten gebruiken. Oa. bretels, deze koos ik voor Rico. Dat stond mooi bij zijn kleding.

Vooraf aan de cake smash shoot

Vooraf mochten we nog 3 andere foto’s laten maken. Ik wilde graag met de kids (nou ja 2 van de 4) op de foto. Dit is het resultaat van de foto die ik het mooiste vind:

Fotoshoot met kids
©Bergstra fotografie

Tijd voor de shoot

En daarna was het toch echt tijd voor de cake smash shoot. Ik heb Rico omgekleed en neergezet bij het decor. De taart werd voor hem gezet en de shoot was begonnen. Ik was vooral benieuwd hoe hij zou reageren op de taart. Hij wist eerst ook niet zo goed wat hij ermee moest. Toen Rico eenmaal door had dat hij de taart kon eten, nam hij steeds kleine hapjes.

cake smash shoot
©Bergstra fotografie

Met zijn handen in de taart graaien vond hij niet zo leuk. Zijn handjes bleven daarom redelijk schoon en de taart bleef dus ook bijna heel. Al met al was het zeer geslaagd en zijn er prachtige foto’s gemaakt. Rico had de grootste lol en vond uiteindelijk de balonnen gevuld met helium nog het meest interessant. Deze balonnen en de taart mochten we mee naar huis nemen.

cake smash shoot taart eten
©Bergstra fotografie

Nog even in het bad

Na het hele taart gebeuren werd het badje voor Rico klaargezet. Ook deze baddersessie werd gefotografeerd.

cake smash shoot in het bad
©Bergstra Fotografie

Het resultaat

Wij kijken terug op een mooie fotoshoot. Ik ben zo blij dat ik dit heb laten doen. Twee dagen later ontving ik de digitale foto’s al. Incl. de uitnodiging voor Rico zijn verjaardag.

uitnodiging cake smash shoot

Foto ideeën

Ik was eerst niet van plan om de uitnodiging te gebruiken. Maar toen ik het resultaat zag, wilde ik hier gewoon iets mee doen. Het is ook zonde als zulke mooie foto’s niet gebruikt worden. Ik maak mij er ook schuldig aan. De foto’s worden gedeeld op social media en ik plaats ze in mijn blog. Voor de rest staan ze op de harde schijf. Eigenlijk is dit zonde want je kunt zoveel leuke dingen met je foto’s doen. Hier mijn tips waar ik bovenstaande foto voor heb gebruikt:

  • Een foto af laten drukken op een tegeltje: Alweer een poosje terug werd ik benaderd door iemand van fotofabriek.nl met de vraag of ik een fotoproduct van hun wou testen. Dit wilde ik maar al te graag! Uit de wanddecoraties koos ik voor een tegeltje. Op dat moment had ik nog geen flauw idee hoe ik dat tegeltje zou vormgeven. Toen ik de digitale foto’s ontving, wist ik het. De uitnoding, die wilde ik op het tegeltje. Inmiddels heb ik het tegeltje mogen ontvangen. Ik ben er erg blij mee. Een mooie herinnering. Dit tegeltje krijgt een mooi plekje op Rico zijn kamertje. Dit is het resultaat:

Tegeltje fotofabriek

  • Een foto op de taart: Bij een feestje hoort taart! Om de taart een persoonlijk tintje te geven, wilde ik een taart met een foto erop. Bij de Hema bestelde ik deze prachtige (en lekkere) fototaart:

hema fototaart

Excl. het kaarsje en de happy birthday decoratie
  • Een vierkante foto afdrukken: De foto wilde ik ook graag laten afdrukken. Vierkante foto afdrukken in dit geval. Iedereen die is langsgeweest op Rico zijn eerste verjaardag, heeft van mij een foto meegekregen.

Ook mailde ik nog een foto met een stukje tekst naar de redactie van de plaatselijke krant, voor de rubriek: ‘De jarige van de week’. De week erop stond dit stukje in de krant:

Geef een reactie