De bekkenband

Bekkenband: de steun voor je bekken

De bekkenband: Ja, ik heb weer iets nieuws wat ik aan het rijtje: ‘nog even doorzetten deze zwangerschap’, kan toevoegen. Naast de medicijnen en spuiten heb ik nu een bekkenband. Hopelijk maakt deze band mij de komende maand weer wat mobieler. En nog belangrijker: Mobieler zijn zonder pijn.

De bekkenband

De bekkenband geeft steun en stabiliteit aan het bekken

Bekkentherapeut

Ik ga al een tijdje voor behandeling naar de bekkentherapeut. Hoe verder de zwangerschap vordert, hoe meer last ik krijg van mijn bekken. Gelukkig heb ik wel baat bij de wekelijkse behandeling. Elke week heb ik dit ook echt nodig. En nu heb ik gelukkig dan de bekkenband. Al meteen toen ik deze gisteren om had, voelde ik groot verschil.

Klachten

Ik heb last als ik mij in de nacht wil omdraaien. Ook ’s avonds als ik echt moe ben, is het zeer pijnlijk opstaan van de bank. Maar het meeste heb ik toch wel last als ik loop of moet stilstaan. ‘Even’ naar de winkel om boodschappen te doen, is toch wel iets waar ik steeds meer tegen op zie. Het duurt altijd net iets te lang en als ik klaar ben hoop ik altijd maar dat er geen rij bij de kassa staat. Want dat is nog het pijnlijkste… Wachten in de rij bij de supermarkt. Ik ben altijd weer blij als ik de boodschappen binnen heb.

Met fietsen heb ik totaal geen pijn. Gelukkig maar want dat is toch wat ik dagelijks nog het meeste doe. Wat dat betreft zou het fijn zijn om fietsend boodschappen te doen. Maar ik denk niet dat de Jumbo daar zo blij van wordt….

Gelukkig heb ik nu dus de bekkenband. Deze band ga ik de komende week dan ook bij alles uitproberen. Bij het boodschappen doen, toch nog even een uitje naar het tuincentrum proberen en bij het strijken. Alle babywas is inmiddels bijna gewassen. Nu hoog tijd om volgende week met het strijken te gaan beginnen. Dat staat nog op mijn zwangerschap to do list.

Kortom de ‘laatste loodjes’ zijn begonnen!

Bekkenband omdoen: hoe werkt het?

Hierbij een duidelijk filmpje waarbij gebruikt wordt gemaakt van hetzelfde merk bekkenband die ik heb gebruikt.

Bekkenband kopen

Een bekkenband is verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten. De gemiddelde prijs van een bekkenband zit zo rond de 25 á 30 euro. Wil jij ook zelf ervaren wat de bekkenband voor je kan betekenen? Ik heb alvast wat verschillende soorten voor je verzameld:

 

Geef een reactie