De kraamweek dag 5

Dag 5 van de kraamweek

De kraamweek van dag tot dag. Vandaag alweer de vijfde dag. Gisteravond eindigde de avond wat onrustig voor Rico. Hij was de hele avond al wat huilerig en wilde steeds maar bij mij drinken. Rond 23 uur gisteren was hij pas stil. Toen zijn wij ook gaan slapen. Gelukkig heeft hij toen een flink stuk geslapen. Pas om 3.45 huilde hij voor een voeding. Voor mij was dit de eerste keer dat ik weer wat langer heb kunnen slapen. Na de voeding heb ik hem snel terug gelegd. Vanmorgen om 7.45 was hij er pas weer. Dus hopelijk komen er meer zulke nachten.

Ritme

Het is nog even naar een ritme zoeken. Vandaag ging mijn man weer werken. De kraamverzorgster was daarom vanmorgen vroeger aanwezig. Zij heeft de kinderen op de fiets naar school gebracht. Sander (2007) kon haar mooi de weg naar school wijzen. Beide kinderen hadden een geboortekaartje mee voor de meester en de juf. Toen Lennard uit school kwam, had hij met zijn klas wat voor Rico gemaakt.

kadootje van jufgeboorte kadootje school kadootjekraamkadootje

Geboortepost

Ook de eerste kaartjes vallen op de mat.

geboortepost

Rico

Rico doet het goed. Vanmorgen heeft hij steeds om de 3 uur gedronken. Vanmiddag was hij weer even uit het ritme en weer behoorlijk aan het clusteren. Vanmorgen is hij ook weer even gewogen en hij is 40 gram gegroeid! Vandaag is hij 3190 gram. Ook het gele kleurtje trekt langzaam weg.

handje baby

Met mij gaat het ook heel erg goed. Ik rust goed uit en laat me lekker verwennen. Met de dag voel ik mij beter. Ook dat ik afgelopen nacht wat langer heb kunnen slapen, werkt daar aan bij.

Leuke uitspraken

Sander zou nog wel graag een broertje of een zusje willen zei hij gisteravond. Waarop Lennard zegt: “Nee, ikke niet want dan moet Mem steeds weer kotsen en dat wil ik niet.”

Geboorte feestwinkel

 

 

Geef een reactie