De kraamweek dag 6

Dag 6 van mijn kraamweek

Vandaag is een aparte dag. Anders was ik vandaag 39 weken zwanger geweest. Een hele aparte gedachte vind ik dat. Gelukkig ben ik met 38.2 weken bevallen. Maar ik had het niet verwacht. De andere 3 keren ben ik op of rond de 40ste week bevallen. En nu zit ik gewoon in mijn kraamtijd.

Mijn dag

Gisteravond kwamen onze Syrische buren langs om wat lekkers te brengen.lekker eten

Wat het precies was dat weet ik niet maar het schijnt iets gezonds te zijn wat de kraamvrouw tijdens de kraamweek te eten krijgt. Het smaakte goed in ieder geval. Ook kreeg ik dit mooie bos bloemen.

Gisteravond was Rico ook weer onrustig. Hij wil dan steeds drinken en is erg huilerig. Gelukkig was hij om 22.45 rustig en kon ik gaan slapen. Vannacht om kwart voor 3 was hij er weer voor een voeding en vanmorgen om 7 uur voor de volgende voeding.

Om kwart voor 9 kwam de bekkentherapeute langs. We hadden een afspraak gemaakt omdat ik best nog last van mijn bekken heb. Voornamelijk aan het eind van de dag en bij het opstaan uit bed. Ze heeft mij behandeld en ik heb oefeningen gekregen. Ook ga ik de komende week ’s nachts een sluitlaken dragen.

Rico

Vanmorgen heb ik Rico voor het eerst in het bad gedaan.

baby in bad

Het is voor mij alweer jaren geleden dat ik dat gedaan heb maar het voelde meteen weer vertrouwd. Ook is Rico vandaag weer gewogen. Gisteren was zijn gewicht gelijk gebleven en we hadden verwacht dat hij vandaag wel gegroeid zou zijn. Helaas was hij 30 gram afgevallen. Hij weegt nu 3160 gram. De verloskundige wil graag dat hij morgen is aangekomen en stelde voor om te gaan kolven. Dit heb ik vandaag ook gedaan. Ik heb genoeg melk alleen Rico is te moe om goed door te drinken. Vaak valt hij tijdens het voeden in slaap. Dus we zijn vandaag begonnen om de afgekolfde melk in een spuitje bij te geven. Nu hopen dat hij morgen is aangekomen.

Middagdutje

Gisteren schoot het middagdutje er helaas bij in. Hier was ik niet zo blij mee want ik heb het echt wel nodig. Vandaag schoot het er bijna weer bij in maar heb ik gelukkig nog wel even kunnen liggen. Al had ik graag wat langer geslapen. Ik lag net, toen de deurbel ging. De verloskundige stond voor de deur. Een paar minuten later ging de bel weer. Ditmaal was het iemand voor de gehoortest en de hielprik. Ik wist niet dat ze kwam. We hadden namelijk geen afspraak gemaakt. Dus nu komt ze morgen weer. Een paar minuten later ging de bel weer… Ditmaal de huisarts die langskwam voor de B12 injectie. Dit stond gepland voor morgen dus ik had er ook nog niet op gerekend. Maar omdat het wel belangrijk is wou ze toch graag de injectie geven. Nu heb ik hem dus gehad.Volgende week komt ze weer aan huis voor de volgende injectie. Daarna kon ik eindelijk nog even een uurtje liggen.

Verder voel ik mij heel erg goed. De kraamweek verloopt voorspoedig en erg relaxt.

Leuke uitspraken

Lennard was wel benieuwd waar de melk dan toch vandaan kwam. Ik heb hem verteld dat als ik goed eet en drink, mijn lichaam zelf de melk maakt. Gisteravond tijdens het eten kwam hij naar mij toe met een stukje vlees uit zijn bordje en zei: “kijk Mem, eet maar lekker op, voor Mem haar melk.”

Baby

Reacties

Geef een reactie