De kraamweek dag 7

Voeden en Kolven

Deze 7 de dag van mijn kraamweek bestond voornamelijk uit voeden en kolven. Gisteren ben ik begonnen met afkolven. Naast het geven van borstvoeding. We zijn er inmiddels achter dat Rico te weinig drinkt maar dat ik wel voldoende voeding heb. Hij valt al snel in slaap tijdens het voeden. Ik moet dan echt moeite doen om hem wakker te houden zodat hij blijft drinken. De kraamverzorgster heeft een voedingsspuitje bij de apotheek gehaald. Na elke voeding, geven we daarin de afgekolfde melk na. Hier zijn we gisteravond mee begonnen. Dit heeft gelukkig geholpen. Vanmorgen was er weer het dagelijkse weegmoment. Dit was erg spannend want hij ‘moest’ gegroeid zijn van de verloskundige. Gelukkig was dit ook het geval! Hij was 20 gram aangekomen en weegt nu 3180 gram. Hopelijk is hij morgen weer aangekomen. Anders zou het zo maar kunnen dat ik nog een aantal dagen langer kraamzorg krijg.

Hielprikje en gehoortest

Vanmorgen was het dan zover! Rico kreeg de gehoortest. Gelukkig is hij hiervoor geslaagd. Ook kreeg hij het hielprikje.

.Gehoortesst

hielprikje

Voorstelling

Vanmiddag ben ik er voor het eerst even uit geweest. Mijn kleuterzoon had een voorstelling met zijn kleuterklasje. Een hele goede vriendin heeft mij en mijn oudste zoon met de auto even opgehaald. De voorstelling was erg mooi en ik ben blij dat ik er heen kon.

Verwend

Ook worden we enorm verwend. Tal van mooie kaarten hebben we al mogen ontvangen. Deze prachtige bos bloemen kreeg ik vandaag van mijn collega’s van het Heit en Mem café.

bos bloemen

leuke uitspraken

Mijn kleuterzoon zei gisteren: “Mem heeft 3 namen: Mem, Ida en lieve Mem.”

 

 

Geef een reactie