De kraamweek dag 8

Laatste dag van mijn kraamweek

Vandaag alweer de laatste dag van mijn kraamweek. Dat is tevens ook een mijlpaal want Rico is vandaag een week oud. Wat is deze week snel om gevlogen.

Mijlpaalkaarten

mijlpaalkaarten

Toevallig ontving ik vandaag mijlpaalkaarten van 3 kleine draakjes over de post. Deze kwamen meteen goed van pas. De komende tijd zal ik deze mijlpaalkaarten nog vaak gaan gebruiken voor de mijlpalen die Rico bereikt.

Laatste dag kraamzorg

Vandaag was het dus mijn laatste dag dat ik recht had op kraamzorg. Het was nog even spannend of dit wel of niet verlengd zou worden. Dit hing af van Rico zijn gewicht. De afgelopen dagen ben ik druk bezig geweest met kolven en bijvoeden via een spuitje. Dus het kon ook niet anders dan dat Rico aangekomen moest zijn. En gelukkig was hij vandaag 30 gram aangekomen!

Hij weegt nu 3210 gram. Ook hebben we hem vandaag 2 x gewogen. Eerst voor de voeding en dan na de voeding. Op die manier kun je wegen hoeveel hij gedronken heeft. De eerste keer had hij 70 cc gedronken en de 2de voeding was dat al 90 cc. Daarmee zit hij ook gelijk op de juiste hoeveelheid wat hij per voeding nodig heeft. Dus vandaag ga ik dan ook niet bij voeden. Zo zie je maar dat geen kind gelijk is. Rico heeft gewoon even een aanloopje nodig gehad. Hij is tenslotte ook bijna 2 weken eerder geboren.

Kraamverzorgster

De kraamverzorgster was dus vandaag voor het laatst. Dit is altijd een iets dubbel gevoel. Enerzijds is het weer heel erg prettig om nu ons eigen leven weer op te pakken. Anderzijds is het weer een afscheid en iets wat je afsluit. Ik heb het gewoon heel erg getroffen met deze lieve, hardwerkende vrouw. Lennard had een tekening voor haar gemaakt en van ons heeft ze een kaart en een plantje gekregen. Voordat ze wegging heb ik deze leuke foto nog even gemaakt.

laatste dag kraamzorg

Nadat de kraamverzorgster weg was, heeft mijn man meteen het kraambed uit de kamer gehaald. Daarna kwam de verloskundige nog langs om alles af te sluiten. Dus officieel zit mijn kraamweek er nu op. Ook wel weer fijn dat nu alles weer normaal is.

baby baby voetjes

Dit was alweer de laatste dag van mijn kraamweek. Lees hier hoe die week is verlopen van dag tot dag:

  1. Eerste dag van de kraamweek
  2. Tweede dag van de kraamweek
  3. Derde dag van de kraamweek
  4. Vierde dag van de kraamweek
  5. Vijfde dag van de kraamweek
  6. Zesde dag van de kraamweek
  7. Zevende dag van de kraamweek

Geef een reactie