De tweede verjaardag van mijn zoon: hoe vierden we deze speciale dag?

En toen was het al zover: zondag 7 April vierden wij de tweede verjaardag van onze jongste zoon. Weer een hele mijlpaal is bereikt en een nieuwe, bijzondere fase dient zich aan. Namelijk: de peutertijd! Want officieel hebben we nu dus een echte peuter in huis. Zo’n 2de verjaardag hoort natuurlijk uitgebreid gevierd te worden. Hoe vier je zijn verjaardag op een leuke manier? En wat voor cadeaus zijn geschikt? Graag vertel ik hoe wij de tweede verjaardag van mijn zoon hebben gevierd.

De tweede verjaardag

Naast dat het een hele speciale dag was, moest ik toch ook wel even slikken hoor! Ik blijf mij er over verbazen hoe snel de tijd dan toch gaat. Ondanks dat ik, voor mijn gevoel elke mijlpaal heel bewust heb meegemaakt, gaat het mij veels te snel. Het voelt nog maar zo kort geleden dat hij werd geboren, en zo vierden we ineens al de tweede verjaardag! En op zo’n dag besef je je maar weer eens al te goed hoe snel het allemaal gaat.

Hoera twee jaar

En tijdens zo’n dag is het ook even tijd om stil te staan bij het afgelopen jaar. Het gaat nu heel erg goed met ons kleine mannetje. 6 April, de dag voor zijn 2de verjaardag, was hij namelijk precies één jaar aanvalsvrij. Dat was voor ons natuurlijk al geweldig nieuws. Ook is hij nu helemaal afgebouwd van de medicatie tegen epileptische aanvallen en zien we dat hij ineens een enorme sprong in zijn ontwikkeling maakt.

Cake smash voor de tweede verjaardag

De voorbereidingen voor de 2de verjaardag van mijn zoon begonnen met een cake smash shoot. Vorig jaar lieten we een cake smash shoot voor zijn eerste verjaardag maken. Ik was destijds zo blij met deze mooie fotoreportage.

Wat is een cake smash shoot? Een cake smash shoot is een fotoshoot ter ere van de verjaardag van je kindje. Meestal voor de eerste verjaardag. Het decor van zo’n fotoshoot is dan ook feestelijk met slingers, ballonnen, vlaggetjes en natuurlijk de taart. Kortom een feestje in de studio. Van deze foto’s wordt een mooie collage gemaakt die je kunt gebruiken als uitnodiging voor de verjaardag van je kindje.

Dus dit jaar wilde ik dat eigenlijk wel weer. Een aantal weken voor zijn tweede verjaardag konden we terecht voor de cake smash shoot. Ook ditmaal was ik weer superblij met het resultaat. De vierkante foto heb ik laten afdrukken bij smartphoto.

Dit is het resultaat:

Cake smash shoot twee jarige zoon
©Bergstra fotografie

Benieuwd naar de foto’s van de cake smash shoot van vorig jaar? Lees dan deze blog.

Cadeautjes

Bij een verjaardag horen nu eenmaal cadeautjes! Eerst moest hij even wennen en wist hij niet zo goed was hij met de cadeautjes aan moest. Toch had hij daarna al snel de smaak te pakken.

cadeautjes uitpakken
Cadeautjes uitpakken

Van ons heeft Rico een mooie Smoby driewieler gekregen:Smoby driewieler met duwstang

De driewieler heeft een afneembare duwstang, dit leek mij namelijk erg handig.

Lees ook: cadeau voor 2 jarige zoon

Andere cadeautjes wat hij deze dag voor zijn verjaardag heeft gekregen:

cadeautjes voor de tweede verjaardag
De day after met alle cadeaus

Kaartjes voor de tweede verjaardag

Ik ben dol op kaarten. Ik stuur zelf ook best veel kaarten. Echte post is zoveel leuker. Helemaal voor kinderen. Met een groepje moeders van een whats app groepje waar in ik zit, sturen we elk jaar een kaartje naar de jarige kindjes. Vorig jaar was dit al een groot succes en ook dit jaar weer. In de week voor de tweede verjaardag had Rico al best wat kaartjes ontvangen. De avond voor zijn verjaardag heb ik ze allemaal open gemaakt.

kaartjes voor twee jarige zoon Kaartjes twee jaar verjaardag

Op de dag zelf en de dagen erna, kwamen er nog meer kaartjes bij. In totaal heeft Rico 20 verjaardagskaarten gekregen. Ik heb ze allemaal op een lijntje in de huiskamer gehangen.

Twee jaar borstvoeding

Zelf ontving ik ook een kaart. Naast dat Rico nu twee jaar is geworden geef ik nu ook twee jaar borstvoeding! Dit is ook een heuse mijlpaal. Vantevoren had ik niet verwacht dit zo lang te gaan volhouden. Maar het is ons gelukt. Hiermee hebben we de WHO norm gehaald.

Kaart mijlpaal 2 jaar bostvoeding

Geef je al een tijd borstvoeding? Drie maanden, zes maanden, een jaar of twee jaar. Het zijn allemaal mijlpalen om echt even stil te staan. Heb je ook een mijlpaal gehaald? Doe je zelf dan een kaartje cadeau. Je kunt de kaart hier gratis aanvragen.

Lees ookMijn missie: 1.5 jaar borstvoeding geven. Heb ik deze mijlpaal gehaald?

De taart

Bij een verjaardag hoort een taart. Tenminste, bij ons wel. Ik laat altijd een taart maken voor de verjaardag van de kinderen. Deze bestel ik bij de Hema. Ook dit jaar werd het weer een fototaart.

Verjaardagstaart tweede verjaardag

Op de site van hema.nl heb ik de taart ontworpen en koos hierbij voor de foto van de cakesmash shoot.

Versieringen

Een verjaardag is speciaal. Ik wil dan ook dat elk van mijn kinderen zich speciaal voelt op hun verjaardag. De avond ervoor hebben we de huiskamer mooi versierd. De leeftijd komt ook altijd terug in bepaalde versieringen die ik koop.

versieringen de tweede verjaardag
Hieperdepiep… Hoera!

Met deze verjaardagsspulletjes maak je van deze tweede verjaardag iets speciaals. Ik heb hiervoor de volgende spulletjes gekocht om het huis te versieren. :

Feestdecoratie die we nog hadden liggen van voorgaande verjaardagen:

  • Slinger met het cijfer 2
  • Light box waarbij je de tekst telkens aan kunt passen
  • Opblaasbare 2
  • Overige slingers
  • Cupcake van purschuim
cup cake van purschuim tweede verjaardag
Cup cake gemaakt van purschuim

De Tweede verjaardag vieren

We hebben een heerlijke dag beleefd! Net zoals vorig jaar, zat het weer ook dit jaar enorm mee. Omdat het ’s ochtends nog wat fris wat, zaten we eerst nog binnen met de verjaardagsvisite. Rond het middaguur was het al behoorlijk warm en konden we het feest verder buiten vieren. Daar hebben we dan ook de rest van de dag doorgebracht.

Verdaag het weer

Het was echt genieten: van het weer, de visite, mijn gezin, alle felicitaties, kortom op de hele dag kijk ik tevreden terug.

Herinnering aan de tweede verjaardag

Als herinnering aan deze speciale dag, mocht ik van studentendrukwerk een tegeltje ontwerpen. Ik koos als afbeelding voor de foto van de cake smash shoot.

de tweede verjaardag tegeltje met foto

Comments

  1. […] naar de foto’s van de cake smash shoot en de tweede verjaardag van vorig jaar? Lees dan deze […]

Geef een reactie