De uitgerekende datum

De dag

Goh, dan ineens is het vandaag zover! Mijn uitgerekende datum. Hoewel ik al bevallen ben, is het toch een datum om vandaag bij stil te staan. Ook al is het maar heel even. De hele zwangerschap leefde ik uit naar 19 April. De uitgerekende datum leek zo ver weg. Het leek alsof ik die dag maar nooit bereikte. Ik heb zelfs nog een aftel kalender voor mijn kleuterzoon gemaakt, zo konden we elke dag een hokje afvinken. En dan ineens is het de dag! Heel apart dat Rico vandaag al 12 dagen oud is en dat de zwangerschap voor mijn gevoel al ver achter ons ligt. Dat is ook maar goed. Tijd om vooruit te kijken en te genieten van Rico.

vlaggetjes baby

 

Op de weegschaal

Gisteren kwam de jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau langs. Oa om Rico even te wegen. Ik was natuurlijk heel erg benieuwd of en hoeveel hij aangekomen was. Afgelopen vrijdag woog Rico 3210 gram. Ik ben in het paasweekend ook doorgegaan met afkolven en bij voeden op momenten dat ik dacht dat het nodig was. Voornamelijk voor de nacht. En met resultaat! Rico woog gisteren maar liefst 3490 gram. Dat betekend dat hij in 4 dagen tijd 280 gram is gegroeid! Ook zit hij nu 100 gram boven zijn geboortegewicht. Hier ben ik hartstikke blij mee. Gelukkig ben ik mijn gevoel blijven volgen en heb ik hem niet bij gevoed met kunstvoeding. Hij heeft gewoon even een iets langere aanloop nodig gehad. Nu merk ik gewoon dat hij heel erg tevreden is. Hij slaapt veel en er zit al veel regelmaat in zijn voedingen. Ook drinkt hij nu goed en valt niet meer halverwege in slaap. Dus geen reden meer om af te kolven en bij te voeden.

Duim zuigen

Rico is steeds vaker aan het duimpje zuigen. Net als mijn tweede zoon. Die deed dit ook al als baby.

duimpje zuigen

 

Aan huis gekluisterd

Helaas ben ik nog steeds aan huis gekluisterd. Afgelopen weekend heb ik nieuwe binnenbandjes besteld voor de kinderwagen. Hopelijk komen deze vandaag binnen. Ik wil zo graag naar buiten toe om lekker te gaan wandelen met de kinderwagen.

lekke band kinderwagen

Kleuterpraat

Mijn kleuterzoon snapte er eerst niks van dat Rico al was geboren. We hadden immers een aftel kalender gemaakt. Op de dag dat Rico geboren is, ging hij met de kalender naar de kraamverzorgster toe en zei: “maar alle hokjes zijn nog niet door gekruist…”

Geef een reactie