De vakantie is weer voorbij

De eerste schooldag na de vakantie

En de kop is er weer af! De vakantie is voorbij, de eerste schooldag zit er weer op voor de kids. 6,5 weken geleden leek deze dag nog zo ver weg. De weken zijn omgevlogen. Wat mij betreft had de vakantie nog wel even mogen duren. Ik geniet altijd van de zomervakantie. Veel ouders hopen altijd maar dat die weken snel voorbij zullen zijn. Ik heb dat niet. Integendeel, ik vind het heerlijk om lekker thuis te zijn met z’n allen. Ik vind zo’n eerste dag na de vakantie ook altijd wat onwennig. Ook heb ik dan altijd zo’n ‘dit is het einde van de zomer’ gevoel.

Back to the real life.

Niet op vakantie

Wij zijn, voor het eerst sinds jaren, niet op vakantie geweest. We zijn alleen maar dagjes weggeweest. Ik had wel graag op vakantie gewild. Alleen ik vond Rico nog net wat te klein daarvoor. En dan nog al die spullen wat je mee moet nemen, waaronder de complete kinderwagen. En bovenal is hij erg gevoelig. Dan is thuis toch het beste voor zo’n kleintje. Volgend jaar is alles weer anders. Dan willen we wel weer graag weg in de zomervakantie. De andere kinderen gingen altijd voor het eerst mee op reis toen ze zo’n 10 maanden oud waren. Elk jaar op vliegvakantie, meestal was de bestemming Griekenland. De laatste jaren was Duitsland ons vakantieland. Volgend jaar staat Duitsland dan ook weer op de planning.

Dagjes weg

Onze vakantie bestond dus uit dagjes/middagjes weg. Wat wel weer jammer was, is dat onze oudste zoon (15 jaar) niet meer mee wilde. Dat kan ik mij dan ook wel weer voorstellen en we hebben hem dan ook zijn eigen gang laten gaan. Wel zijn we nog met hem naar Bataviastad geweest. Dat wilde hij heel graag.

Naast dat we 2 verjaardagen gevierd hebben,

jarig 5 jaar vakantie jarig 10 jaar vakantie tiener

hebben we oa deze uitjes gemaakt:

Speelbos Sparjebird

-Naar het bos in Appelscha

vakantie appelscha

Botanische tuinen in Haren

hortus botanicus haren vakantie

Sprookjeswonderland in Enkhuizen

Doolhofpark in Bakkeveen

-Stadspark Groningen

stadspark groningen kinderboerderij vakantie

-Naar Lauwersoog:

Dinoland in Zwolle

Dinoland Zwolle uitje dino Dinoland Zwolle vakantie dinosaurus

-Bataviastad in Lelystad

Hoe was jouw vakantie?

Geef een reactie