De Wheelybug loopauto het ideale cadeau voor de eerste verjaardag

7 April werd Rico alweer 1 jaar. Al weken daarvoor was ik bezig met het zoeken naar een geschikt cadeau voor hem. Een cadeau voor deze bijzondere, eerste verjaardag. Maar wat was dat lastig om iets te vinden. Rico is onze vierde zoon. In de afgelopen jaren hadden we namelijk al een heel arsenaal aan jongensspeelgoed opgebouwd. Van skelters tot loopauto’s, van zandbakken, tentjes tot zwembadjes.  Ook is er in de jaren wel eens wat kapotgegaan. Maar er is ook best veel speelgoed over wat Rico straks weer kan gebruiken. En de eerste verjaardag is altijd net zo’n leeftijd dat je er qua leeftijd tussenin zit. Is je kindje voor het ene weer te klein, voor het ander is hij alweer te oud. Dus wat moesten we hem nu geven voor zijn verjaardag? Totdat ik van iemand dé tip voor het eerste verjaardagscadeau kreeg: namelijk de wheelybug.

Wat is een Wheelybug?

Maar wat is een Wheelybug? Een rondje googlen maakte mij in ieder geval erg enthousiast. Een wheelybug is een soort van loopauto in de vorm van een dier. Het voordeel van een wheelybug ten opzichte van een gewone loopauto, is dat de vier wieltjes allemaal 360 graden draaibaar zijn. En ook goed om te weten: Mocht een van de wieltjes kapot gaan, dan zijn ze gewoon los te bestellen.

wheelybug tijger

De wheelybug is verkrijgbaar in allemaal verschillende soorten beesten. Ik heb de tijger gekozen voor Rico. Zo kun je kiezen uit:

  • een lieveheersbeestje
  • een muis
  • een koe
  • panda
  • tijger
  • egel
  • varken en
  • een bij

De maat

De wheelybug is verkrijgbaar in 2 maten. Ik koos voor de kleinste maat. Deze is geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar tot ongeveer 4 jaar of 25 kilo. Ik had ook een maatje groter kunnen kiezen maar omdat ik echt op zoek was naar een cadeau voor een 1 jarige, is de kleine maat voor mijn zoontje het meest geschikt.

De zithoogte van het kleinste model is 22 cm. Het grotere model heeft een zithoogte van 26 cm. en is daardoor beter geschikt voor kinderen van 2,5 jaar.

De wheelybugs hebben een handige beugel om mee te sturen. De zitting is gemaakt van zacht vinyl. Dit is makkelijk schoon te maken met een natte doek.

Je kunt de wheelybug zowel binnen als buiten gebruiken. Mits de ondergrond egaal is. Voor in het zand is deze loopauto niet geschikt. De wieltjes raken hierdoor verstopt en zullen daardoor sneller kapot gaan.

Hoeveel kost een wheelybug

Ook niet onbelangrijk is de prijs. Via google kwam ik op verschillende websites die deze wheelybug verkopen. De prijs varieert heel erg. Ook onderling qua modellen zit er veel prijsverschil. Voor de tijger kun je op de ene website wel € 69,95 betalen, terwijl je via een andere website € 64,89 betaald. Let hierbij ook of de verzendkosten wel of niet bij de prijs zijn inbegrepen. Ik heb de wheelybug bij planethappy.nl gekocht.

7 April tijd voor het cadeau

En 7 April was het dan ineens zover! Rico werd 1 jaar. Wat is het jaar voorbij gevlogen. Hier pakt hij de wheelybug uit.

Het cadeau is perfect vanaf 1 jaar. Precies de goede hoogte zodat hij er meteen mee kon spelen.

Inmiddels zijn we een aantal maanden verder. Motorisch is Rico iets minder snel dan andere kindjes van zijn leeftijd. Da Waarschijnlijk komt dit door de medicatie die hij krijgt tegen de epileptische aanvallen. Rico kan nu kruipen en kan nu zelfstandig op de wheelybug zitten. Nog heel even wachten, dan kan hij er zelf mee rijden. Tot die tijd duwen wij hem.

Wat gaf jij je kindje cadeau voor de eerste verjaardag?

Ook op zoek naar dat ene speciale cadeau voor de eerste verjaardag? De wheelybug is oa verkrijgbaar bij bol.com:
Deze blog is door mijzelf geschreven. Ik heb dit product zelf aangeschaft en betaald en ben niet gevraagd om hier een artikel over te schrijven.

Reacties

Geef een reactie