De derde verjaardag vieren: Mijn peuter is 3 jaar geworden

Ik kan het zelf amper geloven maar het is toch echt waar: mijn kleine mannetje is vorige week jarig geweest. Hij is alweer 3 jaar oud geworden. Zijn verjaardag had ik mij vooraf toch iets anders voorgesteld. Vanwege het coronavirus ging het deze dag namelijk iets anders dan verwacht. De derde verjaardag vieren, hoe doe je dat op een leuke manier tijdens de coronacrisis? En hoe laat je je kind echt jarig voelen? Graag vertel ik hoe wij de derde verjaardag van mijn zoon gevierd hebben.

Jarig 3 jaar

Ik keek er al tijden naar uit: de derde verjaardag van mijn jongste zoon. Helaas door het coronavirus moesten we deze dag toch iets anders vieren dan we vooraf gedacht hadden. Die gedachte maakte mij van tijd tot tijd toch best wat verdrietig. Geen visite, geen foto’s daarvan met visite, geen cadeautjes van die visite en ook niet voor het eerst trakteren op de peuterspeelzaal. En een verjaardag van je kind is toch wel een speciale gebeurtenis die je graag met je dierbaren wilt delen.

In gedachten ging ik regelmatig terug naar Rico zijn tweede verjaardag. Wat was het een prachtige dag met heerlijk weer. Ik had zo genoten van de hele sfeer, visite en de cadeautjes die Rico toen kreeg. Het gaf mij zo’n warm gevoel waar ik nu nog steeds met plezier aan terug denk. Hoe anders zou het nu zijn en die gedachte dat maakte mij soms best verdrietig.

Toch wilde ik zo’n speciale dag ook niet zomaar voorbij laten gaan en ik wilde al helemaal niet in het negatieve blijven hangen. Dus die derde verjaardag gingen we vieren en er het beste maar van maken.

Hieperdepiep…. Hoera!!!

En 7 april was het dan zover: Rico was jarig. Hij had er in ieder geval erg veel zin in om zijn verjaardag te vieren.

Cakesmash shoot om de derde verjaardag te vieren

Wat eigenlijk de afgelopen jaren een soort van traditie is geworden, is de cake smash shoot. Voor het derde jaar op een rij vierden wij een feestje in de fotostudio. Dit is eigenlijk al de voorpret voor de verjaardag. Gelukkig waren we hiermee nog net op tijd want niet lang na de fotoshoot kwam Nederland in een soort van lockdown vanwege het coronavirus.

Ook ditmaal was ik weer superblij met het resultaat:

cakesmash derde verjaardag vieren

Benieuwd naar de foto’s van de cake smash shoot en de tweede verjaardag van vorig jaar? Lees dan deze blog.

Kaartjes voor de derde verjaardag

Op dit moment hebben we dus te maken met het coronavirus. Hierdoor konden we deze speciale dag niet vieren met familie en vrienden. Die gedachte maakte mij van tijd tot tijd best wel verdrietig. Een week voor Rico zijn verjaardag, plaatste ik daarom onderstaand oproepje op facebook.

Ik hoopte met deze oproep om veel kaartjes voor Rico zijn derde verjaardag te krijgen. De gedachte aan al die verjaardagskaartjes alleen al, het leek mij zo mooi om te zien hoe hij daarop zou reageren. Al vrij snel na deze oproep kwamen de eerste kaartjes al binnen. Op de derde verjaardag en de dag erna, kwamen er nog meer kaartjes bij.

In totaal heeft Rico 35 verjaardagskaarten gekregen. Ze hangen nu nog aan een lijntje in de huiskamer. Binnenkort ga ik ze inplakken in een plakboek.

Kleding voor de derde verjaardag

Op je verjaardag mag je er ook best leuk uitzien. Vooraf kocht ik leuke nieuwe kleren voor Rico. Omdat de weersvoorspelling er goed uit leek te zien, koos ik voor een polo shirt en een leuke skinny jeans.

Deze leuke set jongenskleding kocht ik online bij terStal

Cadeautjes voor de verjaardag

Bij een verjaardag horen nu eenmaal cadeautjes! Geen visite, is ook bijna geen cadeautjes. Dat was wel een sneu vooruitzicht. Maar gelukkig werd Rico niet vergeten. Hij kreeg van ons een nieuwe fiets. Pake en Beppe brachten een cadeautje (op afstand), onze oudste zoon en zijn vriendin hadden wat voor hem, de buurvrouw had een tasje met cadeautjes aan de voordeur gehangen en een vriendin van mij deed een cadeautje door de brievenbus.

cadeautjes voor de derde verjaardag

Zo lief en hartverwarmend dat hij niet vergeten werd.

De taart

Geen verjaardag zonder taart, die hoort er bij ons ook echt bij. Ik bestel voor de kinderen altijd een fototaart bij de Hema. De foto laat ik hun dan zelf uitkiezen. In Rico zijn geval koos ik zelf de foto. Het werd, net zoals de vorige jaren, een foto van de cakesmashoot.

Op de site van HEMA Gebak heb ik de taart ontworpen en koos hierbij voor de foto van de cakesmash shoot.

Versieringen om de derde verjaardag te vieren

Een verjaardag is speciaal. Ik wil dan ook dat elk van mijn kinderen zich speciaal voelt op hun verjaardag. De avond ervoor hebben we de huiskamer mooi versierd. De leeftijd van de jarige komt ook altijd terug in bepaalde versieringen die ik hier speciaal voor koop.

versieringen derde verjaardag vieren

Met deze verjaardagsspulletjes maak je van derde verjaardag iets speciaals. Ik heb hiervoor de volgende spulletjes gekocht om het huis te versieren. :

Feestdecoratie die we nog hadden liggen van voorgaande verjaardagen:

De derde verjaardag vieren

Ik blijf mij er over verbazen hoe snel de tijd dan toch gaat. Het voelt nog maar zo kort geleden dat hij werd geboren, en zo vierden we ineens al zijn derde verjaardag! En op zo’n dag besef je je maar weer eens al te goed hoe snel het allemaal gaat en hoe snel een kind zich dan ontwikkeld.

Ondanks dat ik er eerst wat tegenop zag vanwege de coronacrisis, hebben we toch een hele fijne verjaardag beleefd! Net zoals vorig jaar, zat het weer ook dit jaar enorm mee. Met een temperatuur van zo’n 20 graden, konden we de hele middag lekker buiten zijn. En we hebben zelfs buiten gegeten met ons gezin. De derde verjaardag vieren in coronacrisis, het blijft apart maar ook wel heel speciaal. Het was hartverwarmend al die kaartjes, felicitaties en cadeautjes wat Rico heeft mogen krijgen. Al met al is deze derde verjaardag mij niet tegen gevallen en was het best een geslaagde dag. Rico heeft zich in ieder geval echt jarig gevoeld.

Herinneringen maken

Ook het afgelopen jaar is voorbij gevlogen. Nu is ons laatste jaar samen aangebroken. Volgend jaar wordt hij 4 en kan dan al naar de kleuterschool. Daar moet ik op dit moment ook echt nog niet aan denken. Maar goed, komend jaar heb ik hem nog lekker overdag alleen bij mij en staan er nog allerlei leuke dingen op de planning om samen te gaan doen.

Herinnering aan de derde verjaardag

Als herinnering aan deze derde verjaardag, mocht ik van drukwerk nodig een product ontwerpen op forex. Ik koos als afbeelding voor de foto van de cake smash shoot.

Je kunt via deze website allerlei leuke dingen met foto of een afbeelding bestellen. Zoals posters, roll-up banners, canvas doeken. Kies hiervoor wat het beste bij jouw of je bedrijf past en ontwerp je afbeelding op bijvoorbeeld forex helemaal zelf met een eigen tekst, spreuk of afbeelding.

foto op forex voor verjaardag

Ik ben in ieder geval erg blij met deze foto op forex! Deze krijgt een plekje op Rico zijn slaapkamer. Mooi naast de tegeltjes die ik al had laten maken als herinnering voor de eerste en tweede verjaardag.

Hoe vierde jij de derde verjaardag van je peuter? En liet jij ook een herinnering maken aan deze dag? 

Geef een reactie