Een baby van 6 weken: van kraamvrouw af tot buikspieren trainen

Kraamvrouw

Vandaag is Rico alweer 6 weken. Wat gaat de tijd toch snel. 6 weken geleden werd ik midden in de nacht wakker door een krampje. Ik wist meteen dat de bevalling begonnen was. Krap 2,5 uur later lag Rico al op mijn buik. Heerlijk thuis. Een hele makkelijke bevalling na die hele lange zwangerschap.

pas geboren baby
Rico, net geboren.

6 weken lang mag je jezelf kraamvrouw noemen. Vandaag is dus mijn laatste dag als kraamvrouw. Morgen ben ik kraamvrouw af. Weer een periode die kan worden afgesloten.

De hele ontwikkeling gaat ook erg snel. Rico is nu steeds vaker en langer wakker tussen de voedingen. Hij begint alles goed te volgen en vindt het leuk in zijn nieuwe wipstoeltje. Hij zit nu veel liever dan dat hij in de wieg ligt.

baby 6 weken oud

Ook is hij al enorm verwend door de de kraamvisite die tot nu toe is geweest.

Buikspieren en bewegen

Wat wel weer fijn is na deze periode van 6 weken, is dat ik weer actief mag gaan bewegen. Het mooiste vind ik het om te wandelen. Ik probeer in ieder geval elke dag even te wandelen met de kinderwagen. Voor de zwangerschap wandelde ik 2x in de week 2 uur. Dit ga ik de komende weken ook weer oppakken en weer langzaam opbouwen.

Vorige week ben ik begonnen met een herstelcursus na de zwangerschap. Een bewegingsprogramma om je lichaam te laten herstellen na de bevalling. Ik ben nu 2 keer heen geweest. Ook mag Rico mee. Naast dat het erg leuk is om te doen, is het ook gezellig. Samen met een paar andere, pas bevallen, vrouwen oefeningen doen. Ik hoop dat ik hier mijn buikspieren weer een beetje mee in shape krijg. Dat is ook wel nodig. We zijn vorige week rustig begonnen. Elke week wordt de intensiteit iets opgebouwd.

De nachtvoeding

Helaas, na 6 weken ben ik nog steeds niet van de nachtvoeding af. Dit is het minst leuke aan de baby periode. Het kost mij enorm veel energie om ’s nachts 1, vaak 2x, eruit te moeten om Rico te voeden. Ik hoop dat dit snel voorbij is. De laatste weken ben ik ook weer erg moe. Ik probeer vaak om ’s avonds niet te laat naar bed te gaan. ’s Morgens vroeg weer opstaan, daar heb ik het meeste moeite mee. In het weekend kan ik gelukkig altijd even bijslapen. Doordeweeks lukt dat helaas niet. Mijn oudste zoon sliep al door met 3 weken, de tweede pas met 4 maanden. De derde met 6 weken. Dus het is afwachten wanneer Rico zo ver is.

Geef een reactie