Een baby van drie weken

Drie weken oud

Drie weken oud: Alweer 3 weken geleden werd Rico geboren. De zwangerschap lijkt al weer heel ver weg.

baby 3 weken oud

 

Rico hoort er helemaal bij. Het is niet meer voor te stellen hoe het zonder hem was. In die 3 weken is hij ook al heel erg veranderd. Zijn gezichtje wordt dikker en je ziet hem gewoon groeien. De rompertjes die eerst ruim zaten, zitten hem nu al strak. Het gaat zo snel. De weken vliegen om. Afgelopen week hadden de kinderen vrij. Het was Meivakantie. Heerlijk even een weekje niks, dat is best wel eens lekker. Alhoewel ik het voor mijn gevoel best druk heb met van alles. Maandag moeten de kinderen weer naar school. De oudste heeft dan nog een week. Gelukkig hebben we nog een aantal feestdagen tegoed. Altijd fijn een lang weekend.

Het ritme

Rico bepaalt op dit moment het ritme. Als we weg willen moet dat tussen 2 voedingen door.  Dat is voor mijn kleuterzoon soms best nog lastig. Tot voor kort was hij nog de jongste. Nu is hij dat niet meer. Ook als hij iets wil, dan moet het op dat moment gebeuren. Regelmatig komt het voor dat hij moet wachten omdat ik dan net met Rico bezig ben. Dat is voor hem dan best moeilijk om mee om te gaan. Met koningsdag ben ik even met hem alleen naar de vrijmarkt geweest.

Koningsdag

1 op 1 aandacht is altijd goed. Dat heeft hij ook absoluut nodig. En ik vind dat zelf ook wel heel belangrijk om daar tijd voor vrij te maken.

Wandelen

Momenteel probeer ik zoveel mogelijk om elke dag even te wandelen. Hele dagen binnen zitten is niks voor mij. Het weer van de afgelopen week werkte helaas niet erg mee. Tussen de buien door konden we vaak nog even een blokje om. Mijn zoontje gaat dan ook mee. Hij vindt dat ook erg leuk. Lange stukken wandelen is voor hem nog geen succes. Daarom gaat hij altijd op zijn fietsje mee. Ik verbaas mij er zelf over dat ik al zo snel weer conditie heb. In de laatste weken van de zwangerschap had ik helemaal geen energie meer. Ik hoefde de trap maar op te lopen en is was al buiten adem. Zelfs een klein stukje fietsen was mij al te veel. En nu kan ik al weer een mooie afstand wandelen zonder dat ik daar last van heb.

De weegschaal

Als gewichtsconsulente heeft het gewicht en de weegschaal voor mij een belangrijke rol in mijn leven. Tijdens een zwangerschap is het logisch en heel normaal dat je aankomt. In de eerste periode van mijn zwangerschap viel ik alleen maar af door het vele overgeven en het weinig eten. Tot de 27-ste week bleef ik stabiel in mijn gewicht. Daarna kreeg ik medicijnen zodat ik niet meer hoefde over te geven. Vanaf die periode begon ik ook aan te komen in gewicht en begon mijn buik ook ineens flink te groeien. In totaal ben ik 11 kilo aangekomen. Op dit moment zit ik nog 4 kilo boven mijn ‘normale’gewicht. Dit is voornamelijk extra gewicht wat ik wel nodig heb tijdens het geven van de borstvoeding. Tijdens het geven van borstvoeding heb je ook extra energie nodig. Ik vind het wel prettig dat ik nu wel weer in mijn gewone kleren pas.

moeder en zoon

 

Geef een reactie