Een jongen of een meisje

Een jongen of een meisje: Het geslacht al weten tijdens de zwangerschap.

Het lijkt tegenwoordig wel of iedereen die zwanger is, het geslacht al weet. Wat dat betreft voel ik mij een uitzondering. Ondanks dat er maar 2 keuzes zijn: een jongen of een meisje, blijft het een veel voorkomend onderwerp. Met de 20 weken echo kregen we deze envelop mee en deze zit nog steeds dicht. De envelop heb ik wel verstopt want er zijn hier in huis wel kapers op de kust… Ik zelf heb helemaal geen behoefte om de envelop open te maken.

een jongen of een meisje

Tijdens de vorige 3 zwangerschappen wisten we het geslacht wel. Nu vind ik het extra speciaal om het juist NIET te weten. Was het de vorige keren nog zo dat je constant moest opletten om je niet te verspreken. Dat hoeft nu natuurlijk niet. Natuurlijk ben ik wel heel benieuwd maar niet alleen naar het geslacht. Gewoon naar het kindje, hoe ‘het’er uit ziet. Of op wie hij/zij lijkt. Wel of geen bos haar, dat soort dingen.

Soms is het lastig

Oke, soms is het ook lastig om het geslacht nog niet te weten. Met het uitzoeken van geboortekaartjes bijvoorbeeld. De keuze is zo groot en het was erg lastig kiezen. Vond ik een meisjesvariant leuk, dan was de jongensvariant niet echt mooi. En andersom. Maar om nu 2 soorten kaartjes uit te zoeken… Dat hebben we dus ook niet gedaan.

Hetzelfde is met de namen. De meisjesnaam ligt al vast. Maar de jongensnaam… Pfff lastig. Na 3 jongens zijn de mooiste namen al vergeven lijkt het wel. En de naam moet weer bij de andere namen passen. Nu moet je voor beide geslachten een naam verzinnen. Afgelopen week ben ik met mijn man en oudste zoon aan het brainstormen geweest over DE jongensnaam. Helaas zijn er er nog steeds niet uit. We hebben wel wat namen maar toch is er die twijfel.

Ook in de winkels lijkt het erop dat er weinig neutraals te krijgen is. Of het is echt voor een jongen of het is echt voor een meisje. Ik kon niet eens een wit mutsje krijgen in de Hema. Jaren geleden was alles wit.

Ook lijkt het of de omgeving er meer in geïnteresseerd is dan ik zelf. Zo krijg ik regelmatig de vraag of ik al weet wat het wordt. Als reactie daar achteraan komt dan meestal: ‘Ik hoop voor jullie dat het een meisje is’, waarop ik dan meestal antwoord: ‘Ik hoop op een gezond kindje’. En dat klinkt dan echt cliché maar zo is het wel. Tuurlijk, een meisje zou speciaal zijn na 3 jongens maar gezondheid is en blijft het allerbelangrijkste. En ook al had ik het geweten, dan nog zou ik het niet vertellen.

Ik wacht nog rustig 5 weken. Tot die tijd blijft de envelop mooi dicht. Na de bevalling zien we of de uitslag klopt.

 

Geef een reactie