Fitgaaf kalender: De 4 weken stickers plakken zitten erop

4 weken stickers plakken

Eind Mei begon ik samen met mijn kleuterzoon aan de fitgaaf kalender. Samen onze leefstijl bijhouden voor 4 weken door middel van stickers plakken. Een aantal maand geleden kwam ik per toeval iets tegen over deze handige kalender van Fitgaaf. In deze blog vertel ik mijn ervaring met de kalender.

Fitgaaf stickers plakken

Gewichtsconsulente

Als gewichtsconsulente werk ik graag met handige hulpmiddelen waarbij de cliënt inzicht krijgt in zijn of haar leefstijl. Je kunt namelijk wel zeggen  (En vaak denken) dat je gezond eet maar zodra je een week opschrijft wat je allemaal eet, krijg je pas het inzicht. Zo is het ook met deze kalender. Inzicht krijgen in je leefstijl. Ik heb de kalender ingevuld als moeder. Ik begeleid namelijk geen kinderen. Maar deze kalender is ook heel erg goed professioneel te gebruiken door gewichtsconsulenten die wel kinderen begeleiden.

Stickers plakken

De kalender werkt erg eenvoudig. Een dag voordat we begonnen, heb ik eerst mijn zoontje uitgelegd hoe de kalender werkte en wat de stickers betekenden. Na 1 dag wist hij de betekenis van elke sticker. In totaal zijn er 9 stickers die je kunt plakken. Mijn zoontje en ik hebben het er beide goed vanaf gebracht na deze vier weken. Alleen door de nachtvoedingen lukte het mij niet om een nacht door te slapen. Gelukkig kon ik in de laatste week toch nog een aantal ‘slaap’ stickers plakken omdat Rico ineens besloot de nacht door te slapen. De slaap sticker staat voor een goede nachtrust van gemiddeld zo’n 10 uur slaap. Na 10 weken had ik dat echt wel weer nodig.

Mag je kind dan nooit meer iets ‘lekkers’?

Jawel, zo nu en dan moet dat kunnen. Ook hier houdt de kalender van Fitgaaf rekening mee. Er was namelijk een ‘joker’ sticker die je kon plakken.

joker stickers plakken fitgaaf kalender

 

Mijn zoontje ging hier erg goed mee om. Tijdens het plakken waren het voornamelijk warme dagen. Dus zo nu en dan tijd voor een ijsje. “Mem”, zei mijn zoontje dan: “ik zet de joker in, mag ik dan een ijsje?”

4 weken

De kalender duurde 4 weken. Precies genoeg. De eerste 3 weken plakte mijn zoontje zelf de stickers op. Dit deden we dan ’s avonds voor het slapen gaan. Op deze manier spraken we de dag nog even door. Na elk moment een sticker plakken, vond ik namelijk niet zo handig. Maar na 3 weken was de aandacht er wel een beetje af bij mijn zoontje. Hij had toen geen zin meer om de stickers te plakken. Dus de laatste week heb ik voor hem afgemaakt.

Al met al ben ik zeer positief over deze kalender van Fitgaaf. Wil je er zelf ook mee aan de slag? Neem dan eens een kijkje op de website van Fitgaaf.

 

 

Geef een reactie