Mijn weekend: Folders en voeden

Folderwijk: Bijbaan voor een puber door Folders bezorgen.

Als moeder van 4 kinderen van allerlei leeftijden is het hier thuis nooit saai. Er is altijd wel wat te doen. Momenteel eist Rico de meeste tijd van mij op. De oudste, puberzoon van 15, de minste tijd. Al leek dit de afgelopen dagen wel even andersom. Als moeder van een puberzoon heb ik weinig te klagen. Ik weet dat het heel goed anders kan zijn. Gelukkig heb ik een heel makkelijke puber. Hij is altijd een heel makkelijk kind geweest. Wat dat betreft heb ik het met hem altijd getroffen. Maar soms is heel makkelijk ook niet altijd handig. Zo vond ik het een jaar geleden al tijd dat hij om een bijbaantje zou kijken. Een folderwijk of een vakkenvullen in de supermarkt zou heel fijn zijn. Maar mijn zoon is liever lui dan moe dus ging niet om een baantje uit.

Lees ook: Je kind leren omgaan met zakgeld

Vooral de laatste tijd is zijn geld eerder op dan de maand lang is. Elke maand krijgt hij zakgeld en per kwartaal krijgt hij een bedrag voor kleding. Een baantje zoeken voor wat extra geld erbij, zou alleen maar mooi zijn. Pubers hebben een dure smaak. Tenminste, die van mij wel. Het liefst moet overal een merkje op zitten. Met al die dure kleren en schoenen is het kleedgeld er zo doorheen.

Folderwijk bijbaan voor een puber

Al met al heeft het dus wel een jaar geduurd voordat mijn zoon dus een bijbaantje had. En ineens heeft hij dan een folderwijk. Niet eens zo zeer dat hij er zelf om gezocht had, nee het kwam hem letterlijk aanwaaien. Een vriendin van mij tipte ons. Haar puberzoon wou zijn folderwijk opzeggen. Op deze manier kon mijn zoon het zo overnemen. Binnen no time was het geregeld en zoals jullie hebben kunnen lezen in mijn vorige blog, zijn de eerste folders afgelopen vrijdag dus bij ons afgeleverd. Het was gelijk een hele stapel. De eerste dagen bleven de folders dan ook liggen op de plek waar ze neergezet waren.

Folders sorteren

Zondag vond ik het toch wel tijd worden om de folders te sorteren. Dus vol goede moed zijn we de ’s middags aan de slag gegaan. Ik heb hem geholpen. Ook maar goed ook want er leek geen einde aan te komen. Zelfs met z’n tweeën niet. Aan het eind van de middag, na de nodige pauzes en gemopper, hadden we 4 grote stapels folders gesorteerd. Daarna zijn we even door de folderwijk gefietst. Mijn zoon kende de route niet. Eerlijk is eerlijk als je er niet bekend bent, is het eerst ook lastig. Ik heb, inmiddels jaren geleden, de post bezorgd in die wijk. De straten en huisnummers ken ik allemaal nog. Dus dat kwam nu goed van pas.

Het weekend is weer voorbij gevlogen. En ik heb geeneens bijzondere dingen gedaan. Mijn weekend bestond voornamelijk voor mijn gevoel uit folders en voeden.

Folders bij langs brengen

De komende tijd heb ik dus waarschijnlijk ook een taak erbij vrees ik. Zowel meehelpen met sorteren dan wel met de folders bij langs brengen. Vandaag hebben we samen een begin gemaakt met de folders bij langs te brengen. Het zal nog wel even zijn tijd nodig hebben voordat mijn zoon de route helemaal alleen kan lopen.

Heeft jouw puber een bijbaan? Een folderwijk, als vakkenvullen of iets heel anders? Laat het mij weten in een reactie.

Geef een reactie