5 handige bespaartips voor 2019

Ditmaal een gastblog. Een gastblog over 5 handige bespaartips voor 2019. Wil jij ook eens een gastblog schrijven voor Lijf en Lijn? Dat kan, neem hiervoor even contact met mij op.

5 handige bespaartips voor 2019

2019 belooft een duur jaar te worden. Dat blijkt uit onderzoek van prijsvergelijkingswebsite Pricewise. De energierekening, zorg-, woon-, en autoverzekeringen en ook internet abonnementen worden volgend jaar fors duurder. Een gezin met 3 personen is volgend jaar gemiddeld €700 meer betalen aan vaste lasten. Voor een eenpersoonshuishouden ligt dat op €450. In de tabel hieronder vind je de prijsstijgingen in detail.

handige bespaartips voor 2019

Ook de boodschappen worden duurder
Het zijn niet alleen de contracten en abonnementen die volgend jaar duurder worden. Het BTW tarief van 6% wordt verhoogd naar 9%. Concreet betekent dit dat jouw boodschappen, het bezoekje aan de kapper en een treinkaartje een stukje duurder worden.

Hoe kan ik besparen op mijn vaste lasten?

2019 belooft een duur jaar te worden. De vaste lasten gaan serieus omhoog, en dit treft eigenlijk ieders portemonnee. Hoog tijd om eens te kijken hoe je kunt besparen op je vaste lasten in 2019. Hieronder bieden we 5 bruikbare tips:

  1. Vergelijk energieleveranciers en stap regelmatig over. Energieaanbieder werken met hoge welkomst kortingen tot wel €250. Wanneer je elk jaar opnieuw overstapt profiteer je ieder jaar opnieuw van deze bonus. Klik hier om te vergelijken.
  2. Kijk of je verzekeringen goedkoper kunnen. De kans is groot dat jouw zorg-, woon-, of autoverzekering goedkoper kan. Vergelijk en stap over als dat loont. Het kost even tijd, maar het kan je flink geld schelen. Dit geldt ook voor jouw internet
  3. Kijk kritisch naar je abonnementen. De krant, Netflix, een loterij, de sportschool. Ongemerkt hebben we allerlei dure abonnementen lopen. Kijk kritisch of je deze abonnementen echt nodig hebt.
  4. Betaal je schulden af. Wanneer je wat geld hebt liggen is het een goed idee om af te lossen op je hypotheek of andere lasten. Je maandlasten gaan direct omlaag.
  5. Doe bewust boodschappen. De wekelijkse boodschappen zijn een flinke kostenpost. Maak een boodschappenlijstje, koop aanbiedingen, koop groot in en probeer zo min mogelijk te verspillen. Op die manier kan je flink bezuinigen op de boodschappen. Bekijk ook deze bespaartips van de Consumentenbond.

bespaartips

Deze gastblog: 5 handige bespaartips voor 2019, is geschreven door Hans van boodschappenspot.nl

Energievergelijker

Meteen berekenen of jij wellicht energie kunt besparen? Je ziet het in deze energievergelijker:

Geef een reactie