Het lijkt wel of de lente al is begonnen

Lente: Lekker buiten genieten

Genieten jullie ook zo van dit weer? Ik wel. Het lijkt wel of de lente al is begonnen. Mijn man heeft gisteren de achtertuin lenteproof gemaakt. Dus ik zit nu heerlijk buiten aan de tafel deze blog te typen.

Lente

Ik hou van de lente. Het is mijn favoriete seizoen. Van de afgelopen herfst en winter heb ik weinig meegekregen. Gelukkig is mijn uitgerekende datum in zicht en kan ik wel lekker gaan genieten van de lente. Deze hele lente ben ik ook lekker thuis. Ik heb dan zwangerschapsverlof. Volgende week gaat dit verlof officieel in. We krijgen een lentekindje. Zelfs in het geboortekaartje is de lente verwerkt.

Gisteren heb ik ook heerlijk buiten gezeten. Tijd om de vitamine D voorraad aan te vullen. Ik kan zo genieten van het zonnetje en onze achtertuin. Als het even kan leven wij ook het meeste buiten. Vorig jaar hebben we een hele grote tuintafel gekocht. Het middelpunt van onze tuin. De tafel staat weer op zijn plek en hier zit ik nu ook lekker aan te genieten.

Moestuinieren

Mijn grote hobby is moestuinieren. Sinds een aantal jaren hebben wij een moestuintje in de achtertuin. Vorig jaar ben ik gestart met een blog over mijn moestuin: Moedersmoestuin Hier deel ik persoonlijke vorderingen, moestuin verhalen en leuke foto’s van en over onze moestuin.

Elk jaar begin Maart is het weer tijd om de eerste groentes te zaaien. Het was nog even afwachten op de geschikte dag. De hele week was het al slecht weer. Niet echt motiverend om in de moestuin aan de slag te gaan. Gisteren was het dan eindelijk zover om een start te maken met de moestuin.

de lente moestuinieren zaadjes

Ondanks mijn lage energiepeil en bekkenklachten, wilde ik toch aan de slag met de moestuin. Gelukkig had ik een goeie hulp aan mijn jongste zoontje. Met kinderen kun je heel goed moestuinieren. Wij doen dit al jaren met de kinderen.

de lente moestuin

Tot slot kreeg ik nog een, door hem zelf geplukte,  krokus van hem:

de lente krokus

 

 

Geef een reactie