Medicijnen slikken tijdens de zwangerschap

Medicijnen slikken tegen het overgeven

Wat heb ik een reacties gehad over mijn zwangerschapsverhaalDe blog is zo vaak gelezen en massaal gedeeld. Zelfs in de winkel werd ik er op aangesproken. Velen vroegen zich af hoe het nu met mij gaat. Dat ga ik jullie in deze blog vertellen. Inmiddels ben ik vandaag 33 weken zwanger. In de vorige blog heb ik verteld hoe de zwangerschap verliep tot 27 weken. Toen ik 28 weken zwanger was, was ik zo ziek dat het niet langer zo ging. Vanaf toen ben ik weer begonnen met medicijnen slikken.

Medicijnen, liever niet

Al vrij snel in het begin van de zwangerschap kreeg ik ook al medicijnen. Eerst zetpillen maar deze hielpen niet. Omdat mijn lichaam verzwakt was en er al ketonen (Ketonen is een ´afvalstof´ die vrij komen bij de verbranding. Je bloed is aan het verzuren) in de urine zaten, moest ik zwaardere medicijnen slikken. De dosis van 1 tabletje per dag werd al snel 3 tabletjes per dag. Hier baalde ik destijds wel van. Ik ben niet zo van de medicijnen en al helemaal niet tijdens de zwangerschap. Maar op sommige momenten heb je eigenlijk geen keuze. Dan is het kiezen of delen. Dus maar aan de medicijnen.

Tot de 20 ste week

Het overgeven bleef en na 2 maanden heb ik besloten om de medicatie af te bouwen om te kijken hoe het dan zou gaan. Er zat geen verschil in. Ook zonder medicijnen bleef ik overgeven. Dus ik kon net zo goed zonder. Wel kreeg ik na het stoppen van de medicatie erg last van maagzuur. Dus daar maar weer een drankje voor. Tot dus de 28ste week van de zwangerschap. Het ging gewoon niet meer. Ik was zo ziek en er moest wat gebeuren. Ik heb de huisarts gebeld en kon gelijk weer starten met de medicatie. De eerste dag heb ik nog overgegeven en daarna sloeg de medicatie aan. Nu werkte het wel! Het maagzuur was weg maar na een week kwam de misselijkheid wel terug.

Hoe gaat het nu?

Nu zijn we bijna 5 weken verder. In die 5 weken heb ik nog maar 1x overgegeven. Op dit moment heb ik goeie en slechte dagen. Tijdens de slechte dagen ben ik de hele dag misselijk. Gelukkig wisselt het af. Ook komt het einde in zicht en kan ik vanaf vandaag zeggen: “Volgende maand ben ik uitgerekend”.

 

Geef een reactie