Mijn 38ste zwangerschapsweek

Vandaag ben ik 38 weken zwanger!

38 weken zwanger, nog 2 te gaan. Misschien wel meer, hopelijk minder. Benieuwd wat ik deze week allemaal heb gedaan? Lees dan vooral verder want in deze blog vertel ik hoe mijn 38ste zwangerschapsweek is verlopen.

B12 en bekkenklachten

Afgelopen donderdag kreeg ik mijn tiende b12 injectie. 5 weken lang kreeg ik tweemaal per week een injectie. De opstartfase is nu voorbij. De huisarts wou nu overgaan op 1x per 2 weken. Dit vind ik veel te weinig. Ik kan nog weinig merken van de spuiten. Gelukkig heb ik het voor elkaar gekregen dat ik nu 1x per week een injectie krijg. Ook bracht ik afgelopen donderdag mijn voorlopig? laatste bezoekje aan de bekkentherapeute. Op dit moment kan zij niks meer voor mij betekenen helaas… De enige optie is: BEVALLEN!

Ook heb ik het stukje ‘werk’ afgesloten op donderdag. Toen had ik mijn laatste cliënt op consult.

En sinds deze week hebben we eindelijk de jongensnaam vastgesteld! Het enige puntje is nog de schrijfwijze. Daar zit ik nog wat mee te dubben. De meisjesnaam staat al lang vast.

Proefdruk en envelopjes schrijven

Vrijdags is mijn kleuterzoon altijd vrij. Dit is eigenlijk onze ochtend samen. Voorheen deden we bijna elke vrijdag wel wat samen. De laatste tijd schiet dit er behoorlijk bij in. Toch zijn we afgelopen vrijdag even naar het Heit en Mem café geweest. Volgende maand zal het er wel niet van komen. Dus fijn dat we vrijdag nog even gegaan zijn.

De ’s middags kon ik eindelijk het proefdrukje van het geboortekaartje halen! Eigenlijk waren het er 2 proefdrukjes. Beide op ander papier. Ik heb bij het afhalen meteen besloten welke papiersoort het gaat worden. Dus de bijbehorende envelopjes kon ik meteen meekrijgen. De envelopjes heb ik afgelopen weekend allemaal geschreven. Nu nog om postzegels.

Tuincentrum

Zaterdagmiddag gingen we er nog even op uit. We hebben even het tuincentrum bezocht. Dit mag ik heel graag doen. Helaas zijn het nu steeds korte bezoekjes. Ik kan niet meer lang lopen of staan. Dus de koffiehoek is zeer geliefd bij mij. Terwijl we daar zaten, bedacht ik mij ineens dat dit misschien wel de laatste keer zou kunnen zijn zonder de baby.

De wieg

Sinds zondag staat de wieg in de huiskamer. Helaas zit er ook al een vlekje in de bekleding. Dus als alles een beetje meezit, gaat ie waarschijnlijk nog een keer in de wasmachine.

Om nieuwe schoenen

Ook kwam ik er deze week achter dat het niet echt handig is om met ernstige bekkenklachten nog even ‘snel’ het dorp in te gaan met 2 van de kids. We moesten namelijk nog om nieuwe schoenen. Het liefst nog voordat de baby er is. Gelukkig ging het super snel. De boys waren er heel snel over uit welke schoenen ze wilden hebben. Maar voor mij was dat snel zelfs al te lang. Vandaag betaal ik daar de prijs voor. Auuwww!

Kalender

Deze week heb ik voor mijn kleuterzoon een aftelkalender gemaakt. Hij had namelijk erg veel moeite met de weken. Dus dat moest even anders. Daarom heb ik voor hem een kalender gemaakt met de dagen erop. Elke avond voor het slapen gaan mag hij een hokje doorkruisen. Zo is het lekker overzichtelijk. We kwamen tot de conclusie dat het best nog veel nachtjes waren.

Ik heb er dit filmpje van gemaakt:

Op naar de 39 weken!

 

Follow my blog with Bloglovin

Geef een reactie