Mijn week: van fotoshoot tot meeting

De zomervakantie is in zicht!

Nog een week en dan krijgen de kinderen zomervakantie. De laatste weken voor de zomervakantie vind ik altijd erg intensief. De kids zijn dan echt aan vakantie toe. Dat merk je aan alles. Ook moet er die laatste weken nog van alles gebeuren op school. Ik ben dan ook altijd blij dat die laatste weken erop zitten. Zelf heb ik ook nog van alles te doen. Nog net even voor de zomervakantie dingen plannen. Straks als alle kinderen vakantie hebben, wordt dat namelijk alweer een stuk lastiger. Afgelopen week had ik dan ook maar van alles gepland.

Maandag

Mijn zwangerschaps/bevallingsverlof zit er weer op! Leek het in Maart nog zo ver weg dat het Juli zou zijn, ineens was het dan alweer Juli! Slik…  Naast dat ik voor mezelf werk, werk ik ook voor een werkgever. Tussendoor heb ik wel steeds ‘achter de schermen’ doorgewerkt. Mijn eerste cliënten had ik eind Juni alweer. Toch zie ik dat dan ook niet echt als werken. Het is anders. Het werk kan ik voornamelijk zelf inplannen en haal hier ook mijn energie weer uit. Voor mijn werkgever werken was wel even een ander dingetje. Ik keek er ook wel tegenop en had absoluut geen zin. Ik moet nu echt mijn tijd inplannen. Om 16.00 de aardappelen schillen en groente snijden. Mijn man hoeft het dan alleen nog maar op te zetten. Daarna Rico uit bed halen voor een voeding. Tegen de tijd dat Rico klaar is met drinken, is mijn man ook thuis. Dan kan ik naar mijn schoonmaak adresje. Als ik weer thuis ben, is het eten (bijna) klaar. Dan kunnen we eten. Dus vanaf vandaag weer elke dag deze regelmaat.

Vanavond moest het wel even snel want we hadden de 10 minuten gesprekken bij school. Voor beide kinderen was dit positief. Allebei hadden ze een mooi rapport en gaan ze over! De een gaat naar groep 7 (Yep groep 7, waar blijft de tijd…) en de ander gaat naar groep 2.

rapport groep 2 zomervakantie

Dinsdag

Dinsdagochtend is mijn vaste wandelochtend met mijn vriendin. Alleen vandaag even niet wat er stond vanmorgen een fotoshoot voor Rico op het programma. Zijn eerste fotoshoot. Bij de Jumbo. Rond 11 uur ben ik er heen gewandeld. Ik had verwacht dat er een behoorlijke rij zou staan. Gelukkig was dit niet zo en waren we meteen aan de beurt. Rico vond het zeer interessant. De fotograaf heeft mooie foto’s kunnen maken. Op een kleedje, in een houten kistje, in een mandje en nog samen met mij. Rico vond het allemaal prima. Over een paar weken kan ik de foto’s bekijken. Ik ben zeer benieuwd in ieder geval.

’s Middags na schooltijd had mijn kleuterzoon een vriendje hier thuis te spelen. Op de namiddag is het nu wel even hectisch. Eten voorbereiden, Rico voeden en hup weer naar het werk om schoon te maken. ’s Avonds toen de jongsten op bed lagen, ben ik toch nog even wezen wandelen met mijn vriendin.

Woensdag

Woensdag was het een regenachtige dag. Een dag om lekker thuis te zijn. En dat was ik ook. Ik had namelijk een afspraak bij mij thuis met Jannie. Jannie is mijn bekkentherapeute (gelukkig hoef ik daar nu niet meer heen) en ze geeft ook babymassage.

babymassage

Een tijdje terug had ik al een workshop babymassage gevolgd bij het heit en Mem café. Nouja eigenlijk heb ik half meegedaan want Rico besloot halverwege de workshop dat hij liever wou drinken. Dus ditmaal kwam Jannie bij mij thuis. 1 op 1 is wel zo prettig vind ik. Ditmaal zijn we wel iets verder gekomen dan de vorige keer. Babymassage is best intensief voor een baby, dit was ook te merken. Op een gegeven moment werd Rico zo moe, dat hij alleen nog maar huilde. Daarom zijn we ook gestopt. Wat ik nu geleerd heb, daar ga ik eerst mee aan de slag.

’s Middags had ik nog een afspraak bij de huisarts staan voor de vitamine b12 injectie. Deze krijg ik nu eenmaal in de 14 dagen. Ik was er ook weer erg aan toe. De afgelopen dagen was ik weer erg moe.

Donderdag

Vanmorgen stond er een uitje op het programma.

uitje meeting april baby

Ik had namelijk een meeting met een aantal moeders van de ‘April 2017 mama’s’ groep. Toen ik zwanger was las ik mee op een forum. Op een gegeven moment heeft iemand een groep op facebook aangemaakt. In Februari heb ik daarnaast ook nog een whatsapp groep aangemaakt. Nu zitten we met 22 vrouwen in de app. Deze vrouwen wonen verspreid door Nederland en zelfs een paar komen uit België. Een week ervoor hadden ze een meeting georganiseerd in het midden van het land. Voor mij was de afstand te ver om te reizen met Rico. En vandaag was er meeting in Heerenveen voor de mama’s uit het Noorden. Het was hartstikke gezellig. Zo leuk om de moeders met hun kindjes eens in het echt te zien. Ik heb er echt van genoten.

Vrijdag

Rico is vandaag alweer 14 weken. Iets later dan officieel hoort,  had ik dan vanmorgen mijn laatste afspraak staan bij de verloskundige. De nacontrole. Jammer dat ik de verloskundige die bij de bevalling van Rico was, niet heb gesproken. Dan was het plaatje helemaal af geweest.

Vrijdagmiddag had ik een afspraak bij de kapper staan. Mijn haar even laten knippen en zomerblond laten maken.

Weekend

Afgelopen zaterdag had ik een uitje zonder de kids. Ik ben namelijk uit eten geweest met een vriendin van mij. Hier had ik zo lang naar uitgekeken. Vooral tijdens de zwangerschap keek ik er zo naar uit. Het moment dat ik eindelijk weer ‘normaal’ zou kunnen eten en bovenal hier van zou genieten. En nu was het dan zover. We hebben echt heerlijk gegeten!

uit eten leijen paviljoen

Daarna zijn we ook nog op stap geweest. De zondag stond daarom in het teken van ‘lekker rustig aan’ doen. Hiermee was het weekend ook snel voorbij. Vandaag is de laatste week voor de zomervakantie aangebroken.

Geef een reactie