Mijn week: van gaslek tot zonnebrillen model

Afgelopen week: van gaslek tot model

De dagen en de weken vliegen letterlijk voorbij. Ik hoef mij niet te vervelen. Afgelopen week was best een drukke week. Regelmatig heb ik mij deze week afgevraagd hoe ik dit straks allemaal ga doen als ik weer moet werken. Dat zal vast ook wel weer goed komen maar echt zin heb ik er nu nog niet in. Eigenlijk heb ik het prima naar mijn zin zo lekker thuis met de kinderen. Het bloggen en met de kinderen bezig zijn vindt ik veel leuker om te doen. Maar goed, nu eerst nog maar even genieten van het bevallingsverlof. En daarna zal het werken ook wel weer loslopen. Afgelopen week heb ik van alles beleefd. Zo hadden we een gaslek en was ik model. Benieuwd wat ik afgelopen week nog meer gedaan heb? Lees het van dag tot dag.

Maandag

Het begin van de nieuwe week. De kids zijn dan allemaal naar school en zo net na het weekend wil ik dan eigenlijk bezig met het huishouden. Helaas bepaalde Rico dat deze maandag anders ging verlopen dan ik vooraf gepland had. Vrijwel de hele dag heb ik weinig kunnen doen. Rico had blijkbaar zijn dag niet. Niks was goed. Even wegleggen in de wieg was maar van korte duur. Dus het grootste gedeelte heeft hij bij mij op schoot doorgebracht. Hij was erg huilerig, had last van krampjes en waarschijnlijk ook van de warmte. Want het was best een warme dag afgelopen maandag. Ik heb een kleine wandeling naar het dorp kunnen maken voor wat boodschappen. En aan het einde van de dag ben ik niet verder gekomen dan hier beneden stofzuigen en dweilen.

Baby

Mijn oudste zoon moest zijn route van de folderwijk nog afmaken. Omdat hij de laatste folders niet in een keer mee kon nemen op de fiets, wou hij graag dat ik mee ging. Dus toen mijn man uit zijn werk kwam, konden we eindelijk zijn route ook nog even afmaken.

Aan het einde van zo’n dag met een huilende, niet lekker in zijn vel zittende baby, ben ik echt bekaf.

Dinsdag

Hoe huilerig Rico gister was, zo vrolijk was hij dinsdag. Hier was ik erg blij mee. ’s Morgens zijn we lekker wezen wandelen. Samen met mijn vriendin en Rico in de kinderwagen, hebben we anderhalf uur gewandeld. Heerlijk! Dit was voor mij erg lang geleden. Voor de zwangerschap wandelden we altijd al samen. Al heel wat jaren hebben we dat gedaan. Twee avonden in de week zo’n 2 uur wandelen. Tijdens de zwangerschap is dit mij niet meer gelukt. Ik was daar te ziek voor. Vandaag was het dus eindelijk weer zo ver. Ik heb er echt van genoten. En Rico heeft ondertussen heerlijk geslapen.

’s Middags kregen we een nieuwe gasmeter in de meterkast geplaatst. Dit duurde een ongeveer een uurtje.  Nadat de meter geplaatst was, werd het gas weer aangesloten. Helaas werd er een gaslek gemeten dus het gas werd weer afgesloten. Gelukkig waren de mannen van de woningbouw snel ter plaatse om het lek te zoeken. Deze was snel gevonden. De gaskraan bij het gasstel bleek te lekken. Dus een nieuw kraantje werd geplaatst en daarna kon het gas gelukkig weer aangesloten worden. Net op tijd want ik moest met een van de jongens bij de kapper zijn. Dus snel Rico in de kinderwagen en op naar de kapper.

Woensdag

Deze ochtend was het weer tijd voor de mama gym. Normaal is dit altijd op donderdag maar vanwege hemelvaart kwam het beter uit op woensdag. Ik wandel er altijd heen en zet dan de kinderwagen in het halletje. Rico was in diepe slaap en heeft bijna het hele lesuur doorgeslapen. Dit kwam heel goed uit want zo kon ik even een uur flink aan de slag met de oefeningen.

Woensdagavond voor het eerst zonder Rico op pad. Mijn eerste echte uitje na de bevalling. En meteen een hele mooie. Ik had me opgegeven als model voor de nieuwe zonnebrillencollectie. En quess what? Ik was één van de gelukkigen. Voorafgaand aan de fotoshoot heb ik eerst de nodige zonnebrillen gepast. Hiervan heb ik een aantal uitgezocht en gedragen tijdens de fotoshoot. Ik ben zeer benieuwd naar de foto’s. Hier een voorproefje van de fotoshoot.

Donderdag Hemelvaartsdag

Hemelvaartsdag, dus dat betekend een vrije dag. Vandaag is Rico voor het eerst mee geweest in de auto. Het was prachtig weer en ik wou er graag even op uit. Al met al heeft het wel even geduurd voor we eindelijk in de auto zaten. Verrassend hoe snel je vergeet dat je zoveel spullen mee moet nemen met een baby. Helemaal bepakt en bezakt konden we dan eindelijk toch vertrekken. We zijn naar het bos in Bakkeveen geweest.

Boswandeling

Eerst hebben we heerlijk gewandeld en daarna nog even op een terrasje gezeten. Ook zijn we nog in het doolhofpark geweest. De kids hebben hun goed vermaakt.

Zonnebrillen model
Door het mooie weer kon ik gelijk mijn nieuwe zonnebril even testen.

Vrijdag

Vanmorgen ben ik naar een workshop babymassage geweest bij het Heit en Mem Café hier in het dorp. Ik werk er als vrijwilligster. Nu ging Rico voor het eerst mee. Helaas ben ik niet verder gekomen dan het masseren van zijn beentjes. Rico was steeds huilerig en had honger. Maar al met al was het een geslaagde workshop. Het was alleen al mooi om te zien, al die moeders met baby’s die kwamen meedoen.

Toen ik thuis kwam was er gelijk werk aan de winkel. De folders van mijn zoon zijn folderwijk waren inmiddels gebracht. En dit was een behoorlijke stapel. Ik begin dan het liefst zo snel mogelijk met folders te sorteren en te vouwen. Mijn zoon stelt het liever uit maar dan blijft hij er steeds tegenaan hikken. Het was toch veel te heet om buiten te zitten, dus zijn we de ’s middags aan het folders sorteren geweest.

’s Avonds was het nog lekker weer. Ik ben toen nog even met een vriendin wezen wandelen. Na het wandelen hebben we nog even een terrasje gepikt en daar een wijntje gedronken. Het was bijna wel een jaar geleden dat ik dit voor het laatst gedaan had.

Weekend

Ook het weekend troffen we het met het weer. Zaterdag was het wel wat te warm. Ik heb toen ook niet zoveel gedaan. Zondag zijn we nog even weggeweest met de kinderen. Naar Appelscha. Ook dit keer hebben we een leuke boswandeling gemaakt. Er was markt en kermis. Al met al weer een geslaagde middag. En hiermee vloog ook het Hemelvaartweekend om.

Geef een reactie