Mijn weekend: Huize ziekenboeg

Weekend

Huize ziekenboeg: De weekenden gebruik ik momenteel om bij te komen en uit te rusten. Hier kijk ik dan ook altijd erg naar uit. We plannen dan ook niks meer in het weekend. Helaas begon het weekend niet zo rustig.

Vrijdagnacht

Vrijdagnacht werd ik wakker van mijn mijn oudste zoon die thuiskwam van zijn maandelijkse teenage disco avondje. Ik slaap tijdens zulke avondjes dan ook niet zo vast en ben altijd weer blij dat ik weet dat hij thuis is. Gelukkig viel ik snel weer in slaap

Een paar uur later staat mijn jongste zoontje naast ons bed. Huilend en helemaal overstuur. Hij kan niet echt duidelijk maken wat er is maar ik moet met hem mee naar zijn kamer. In de slaapkamer zie ik het al snel. Hij heeft overgegeven. ‘Het’ ligt op de grond en zit in het dekbedovertrek. De buikgriep heeft weer toegeslagen bij hem. Dit al voor de derde keer sinds December….

Inmiddels is ons middelste zoontje ook wakker geworden. Dit is dan ook meteen het eerste nadeel van 2 kinderen die samen een kamer delen.

In de weer

Terwijl mijn man de vloer schoonmaakt, (Toch een keer een voordeel dat ik last van bekkenklachten heb) trek ik mijn zoontje een schone pyjama aan. Ook verschonen we zijn bed en kan gelijk de wasmachine aan. Gelukkig heb ik veel witte, eenpersoons lakens. Deze vouw ik dubbel en leg ik over het kussen en het hoofdeinde. Zo hoef ik niet het hele bed te verschonen mocht hij nogmaals overgeven. Inmiddels is mijn witte (kots)bak ook verhuisd naar de kinderkamer.

Van een goede nachtrust komt niet veel meer. Elk uur zie ik wel voorbij komen op de wekker. Mijn zoontje staat elke keer, als hij heeft overgegeven, weer naast ons bed. De witte lakens doen hun dienst. Ik blijf lakens verwisselen. Inmiddels kan ik de eerste lading beddengoed ook ophangen en de wasmachine met witte lakens kan weer aan.

Zaterdagochtend komt een zeer ziek en gloeiend heet mannetje nog even bij mij in bed liggen, zo kunnen we toch nog even slapen. Hij heeft het wel flink te pakken. De hele zaterdag heeft hij doorgebracht op de bank. De slokjes water die hij drinkt, komen er ook weer uit. Zo nu en dan valt hij in slaap. Tijdens die momenten kan ik ook nog even wat doen en lukt het mij zelfs om een hele grote bult was weg te werken.

Zaterdagavond breng ik hem vroeg naar bed. Ook dan is hij steeds wakker en huilt hij veel. Gelukkig geeft hij niet meer over. Tegen 12 uur is het gelukkig stil. De zaterdagnacht verloopt gelukkig rustig. Wel word ik zo nu en dan wakker omdat ik gekuch uit de kinderkamer hoor. Dat is mijn middelste zoontje die inmiddels behoorlijk verkouden is.

Zondag

De hele dag heeft mijn zoontje al op de bank doorgebracht. Het drinken wat hij krijgt, blijft gelukkig binnen. Het eten wil helaas nog niet. Morgen laat ik hem maar thuis van school. Op dit moment kan ik alleen maar hopen dat hij snel weer opknapt en dat de buikgriep de rest van het gezin bespaard blijft.

Dit was mijn weekend @ huize ziekenboeg. Zo snel dat het weekend begon, zo snel is het weer ten einde. Hopelijk was jouw weekend leuker.

 

Geef een reactie