Mijn zwangerschap ‘to do’ list

Vandaag 32 weken zwanger: mijn zwangerschap to do list

De achterliggende periode van mijn zwangerschap is helaas behoorlijk zwart. Ik was dan ook niet echt bezig met zwanger zijn maar meer met de zwangerschap overleven. Dankzij de medicatie die ik nu slik, ben ik de afgelopen weken weer toegetreden tot ‘het rijk der levenden’. Kortom: Ik voel mij weer een stuk beter! Maar verdorie nu ineens ben ik vandaag al  32 weken zwanger, dat betekent dat over 5 weken alles klaar moet zijn…. Pfff, voor mijn gevoel heb ik nog heel wat te doen, tijd om dus mijn ‘dit moet ik nog doen tijdens mijn zwangerschap’ to do list bij te stellen.

Lijstjes en plannen

Ik ben dol op lijstjes maken. Ook voor mijn zwangerschap deed ik dit al. Eigenlijk schrijf ik alles op. Ik heb een a4 collegeblok waarin ik alles opschrijf. Niet omdat ik bang ben dat ik iets vergeet maar het geeft mij rust. Ik ben soms behoorlijk druk in mijn hoofd. Ik heb dan zoveel ideeën en plannen, dat het opschrijven hiervan mij rust brengt. Dan staat het maar op papier en mag ik het vergeten. Het leukste om te maken zijn ‘to do’ lijstjes. Eigenlijk het doorstrepen ervan wat je allemaal gedaan hebt, dat is nog het mooiste. Ik hou van structuur. Dat is hier ook wel nodig. Met een gezin, van nu nog 3 kinderen, zijn er altijd heel wat dingen om te plannen. Kon ik jaren geleden nog zonder agenda, nu heb ik er 2 in gebruik. Eentje voor privé en eentje voor zakelijk.

Things to do

Wat met stip bovenaan staat op mijn zwangerschap to do list, is het afmaken van de geboortekaartjes. Dit heeft prioriteit nummer 1. Dat wil ik deze week afgerond hebben.

Morgen gaan we het kraampakket halen samen met de bedklossen. En voor over 2 weken heb ik nog een zwangerschapsfotoshoot kunnen regelen. Daarnaast zal vooral de wasmachine (en het strijkijzer…) de nodige overuren gaan draaien de komende tijd. Ik heb nog nooit zoveel witte was op de wasrekken gehad als de afgelopen dagen.

Verder moet de babykamer nog schoongemaakt worden en dan kan het ledikantje erin. En heel misschien dat ik eind Maart nog even een bezoekje aan de schoonheidsspecialiste breng. Dat zal na de bevalling er eerst wel niet meer van komen.

Kortom de komende weken genoeg te doen.

 

 

 

Geef een reactie