Moeders voor Moeders

Urine inzamelen voor een kinderwens van iemand anders

Het is voor mij alweer een tijdje geleden maar ik heb ook aan Moeders voor Moeders meegedaan. Aan het begin van mijn zwangerschap heb ik weken achtereen mijn urine ingezameld voor Moeders voor Moeders.

Moeders voor moeders: Geluk kun je delen. Moeders voor Moeders wil de kinderwens van stellen met vruchtbaarheidsproblemen vervullen.

Waarom urine inzamelen?

Eigenlijk is het een prachtige gedachte. Terwijl je zelf net weet dat je zwanger bent, kun je je al opgeven voor Moeders voor Moeders. Zo kun je al snel starten met het inzamelen van urine met het idee dat je ook een andere vrouw dit geluk kunt laten meemaken. Meedoen is heel simpel, in de urine zit het hormoon HCG. Van dit hormoon maken ze geneesmiddelen voor vruchtbaarheidsbehandelingen.

Wat is HCG

HCG is een zwangerschapshormoon. Dit hormoon wordt voornamelijk door je placenta aangemaakt tijdens de zwangerschap. HCG is een heel belangrijk hormoon voor de zwangerschap. Dit hormoon zorgt er voor dat je die 2 bekende streepjes op de zwangerschapstest ziet kleuren op het moment dat je zwanger bent.hyperemesis gravidarum overgeven zwangerschap misselijk

Ook veroorzaakt dit hormoon vele zwangerschapskwaaltjes. Waaronder de welbekende misselijkheid. Wat in mijn geval zeer herkenbaar is! De eerste weken verdubbelt het HCG zich met een tussentijd van 40 tot 70 uur. In 10 tot 15 procent van alle zwangerschappen verloopt deze verdubbeling te snel of te langzaam.

De hoeveelheid HCG loopt tot de 10e week snel op. Vanaf week 12 zal het HCG langzaam afnemen. Dit komt omdat de aansturing van de groei via het hormoon niet meer zo noodzakelijk is. Tot de twaalfde week wordt de foetus volledig aangelegd: organen worden gevormd en het beenderstelsel, spierstelsel, ademhalingsstelsel, bloedvaten en alle andere stelsels zijn rond deze periode volledig gevormd. De maanden daarna zullen al deze stelsels en organen verder rijpen en aangepast worden en zal de baby voornamelijk in lengte en gewicht aankomen.

Bron: Zwangerbuikkramp.nl

Hoe werkt moeders voor moeders

Zoals je hierboven kon lezen, loopt de HCG in de eerste weken van de zwangerschap snel op. De ideale periode om urine te verzamelen. Na opgave komt een informatrice bij je thuis om je alle benodigde spullen te brengen. Je kunt meedoen vanaf de 6e t/m de 16e week van je zwangerschap. In die periode vang je je urine op in een maatbeker. Daarna giet je het in een urine container die je van de Moeders voor moeders informatrice hebt gekregen.moeders voor moeders urine zwanger kinderwens

Eenmaal in de week, op een vaste dag, kun je je krat met flessen buiten zetten. Deze worden dan discreet door een koeriersbedrijf opgehaald en omgewisseld voor een leeg krat flessen.  Uit deze urine wordt het hCG-hormoon gefilterd. Dit hormoon wordt door de farmaceutische bedrijven gebruikt voor het ontwikkelen van geneesmiddelen die worden gebruikt bij vruchtbaarheidsbehandelingen.

 

Wil je ook deelnemen?

Je kunt je aanmelden zodra je weet dat je zwanger bent t/m de 11e week. Meedoen kan vanaf de 6e t/m de 16e week. In deze periode bevat je urine het meeste hCG-hormoon. Dit hormoon wordt gebruikt voor het maken van geneesmiddelen voor vruchtbaarheidsbehandelingen. Ik wil meedoen

Geef een reactie