Moeders welzijn

Ben jij een moeder van een kind met autisme? Heb je vaak moeite om alle ballen hoog te houden en eindig jij zelf altijd op de laatste plaats? Dan is het nu tijd om ook aan jezelf te gaan denken. ‘Moeders welzijn’! Hiervoor bied ik, als ervaringsdeskundige moeder en coach, coaching aan op maat voor het welzijn van moeders van een kind met autisme.

Moeder zijn, het is de mooiste en waarschijnlijk ook de zwaarste taak die je ooit zult hebben. Als je moeder bent van een zorgintensief kind is deze moedertaak nog zwaarder belast. Altijd zul je als moeder het beste voor je kind over hebben en de juiste keuzes willen maken in het belang van je kind.

Moeder ben je niet voor even maar de rest van je leven. 24/7 ben je moeder en heb je de zorg voor je kind. Maar wie zorgt er nu voor jou als het even niet zo goed gaat? Wie zorgt er voor dat je lekker in je vel zit en ook blijft? Dit zul je zelf moeten doen. Maar hoe doe je dat? Hoe verwerk je het verlies van het hebben van een zorgintensief kind en hoe ga je verder als jouw kind de diagnose ASS krijgt? Als ervaringsdeskundige van een zoon met ASS en verschillende opleidingen op het gebied van welzijn kan ik jou hierbij als welzijnscoach ondersteunen.

Ook ik ben moeder van een zoon met autisme. De eerste jaren waren moeilijk. Er was iets met mijn zoon, maar wat? Begin 2019 was daar dan eindelijk de diagnose. Vooraf dacht ik dat na die diagnose alles beter zou gaan. Maar helaas, dat was niet zo. Het was weer een nieuw begin. Vanaf hier moest ik weer nieuwe dingen uitzoeken, het begin van een nieuwe reis.

Het krijgen van een diagnose is geen eindstation maar juist het begin van een nieuwe reis.

Dat begon met het verzamelen van allemaal informatie over autisme. Al snel liep ik ook tegen andere dingen aan. Hoe lastig was dit om alles opnieuw uit te moeten vinden.

Coaching voor moeders van een kind met ASS

Eigenlijk zie je al snel dat alles om een kind met ass draait en dat een moeder haarzelf al snel vergeet. Dit kan ook anders. Het welzijn van een moeder is minstens zo belangrijk. Zit jij lekker in je vel, dan kun je veel meer aan dan wanneer het niet goed gaat.

Welzijn gaat over een goede balans tussen lichaam en geest.

Heb jij veel last van stress? Hoe laad jij jezelf weer op? Hoe krijg je de juiste balans tussen spanning en ontspanning? Als welzijnscoach kan ik hier hulp bij bieden.

Waarom coaching voor moeders van een kind met autisme?

Het zijn vooral de moeders die het zwaar hebben als ze een zorgintensief kind opvoeden. Uit recent onderzoek blijkt zelfs dat moeders van een kind met ASS net zoveel stress ervaren als militairen in een oorlogsgebied. Dit is zeer schokkend. Want teveel stress is ongezond.

Moeders van een kind met autisme staan altijd ‘aan’.

Rouw en verlies

Het hebben van een kind met autisme kan aanvoelen als een rouw- en verliesproces. Tijdens de coachingssessies zal hier dan ook veel tijd aan besteed worden.

Meer lezen over autisme? Je leest het hier!