Rouw en verlies na het overlijden van je kind

Op dit moment volg ik de opleiding tot remissiecoach. Afgelopen zaterdag ging de lesdag over verlies en rouw. Een ontzettend interessante en waardevolle lesdag waar ik veel van opgestoken heb. Zo kan rouw en verlies bij heel veel gebeurtenissen voorkomen. Bij een overlijden van een dierbaar persoon maar ook bij het verliezen van je baan, een scheiding, een onvervulde kinderwens of bijvoorbeeld bij het krijgen van een ziekte.

Rouw en verlies

Iedereen rouwt op zijn eigen manier om het verlies te verwerken. Aan rouw en verliesverwerking is dan ook geen tijd aan te verbinden. Hoe ga je met het verlies om en hoe pak je het leven weer op? Mirjam Louwen van Bekkum (35) is een vrouw die na het verlies van haar zoontje haar verdriet wist om te zetten. Ze beschrijft in haar boek ‘Florian is niet voorbij’ hoe je immens verdriet kunt omzetten in een hoopvolle toekomst.

Florian is niet voorbij

Op woensdag 9 oktober 2019 verscheen het boek: Florain is niet voorbij. In ‘Florian is niet voorbij’ neemt Mirjam Louwen- van Bekkum de lezer mee in haar verhaal.:

Het jaar 2018 begon zo mooi, maar eindigde dramatisch. Ze is openhartig over haar verdriet en schuldgevoelens, over de lieve maar vaak ook schokkende reacties van buitenstaanders, over hoe haar jonge kinderen om gaan met de dood van hun broertje en over hoe Florian toch een mooie en eervolle plek krijgt binnen haar gezin.

Hoe je immens verdriet kunt omzetten in een hoopvolle toekomst

Wat als je enkele jaren na de geboorte van twee gezonde kinderen ineens een tweeling krijgt? Wat als blijkt dat een van de twee het Syndroom van Down heeft? Wat als hij plotseling erg ziek wordt? Wat als hij overlijdt? Wat als je plotseling een uitvaart moet regelen? Wat als je opeens een rouwende moeder bent?

Mirjam Louwen van Bekkum (35) had weleens verhalen gelezen over ouders die een kindje met een handicap kregen. Ook in haar nabije omgeving werden er kinderen met een handicap geboren. Ze vroeg zich dan af hoe ze moest reageren naar de ouders. Moest ze hen feliciteren of juist haar steun betuigen? Ze las ook weleens over een kind dat overleed. Wat vreselijk voor de ouders, hoe konden zij verder leven?

rouw en verlies bij het overlijden van je kindFlorian is niet voorbij boek

Toen overkwam het Mirjam zelf. In ‘Florian is niet voorbij’ schrijft ze over het jaar 2018, waarin ze haar zoontje Florian in de armen mag sluiten, maar ook weer los moet laten.

Mirjam Louwen-Van Bekkum was al moeder van twee lieve kinderen toen ze zwanger bleek van een tweeling. De vreugde daarover veranderde in verdriet toen een van de twee spoedig na zijn geboorte ernstig ziek bleek te zijn en overleed.

Rouw en verlies Mirjam Louwen auteur florian is niet voorbij
Mirjam Louwen – van Bekkum (35)

Mirjam Louwen – van Bekkum (35) is moeder van 3 kinderen in de leeftijd van 1, 3 en 5 jaar. Ze is getrouwd en woont in Haarlem.

Mirjam: Ik schrijf over het jaar waarin ik mijn lieve knulletje Florian heb mogen ontmoeten en afscheid van hem heb moeten nemen.
Met mijn verhaal hoop ik iets te kunnen betekenen voor iedereen die er steun of troost uit kan halen

Het boek kopen

Het boek ‘florian is niet voorbij’ is inmiddels verschenen en o.a. verkrijgbaar bij bol.com.

Een bewogen boek over de dood van een kind in het eerste levensjaar: Florian is niet voorbij.

Geef een reactie