Rust en regelmaat

De wieg

Voor een baby is rust en regelmaat zeer belangrijk. Ook voor mij als moeder vind ik het zeer prettig dat er rust en regelmaat binnen het gezin is. Sinds zijn geboorte sliep Rico alleen maar in de wieg. De wieg staat hier in de kamer. Vooral in de kraamweek was dit erg handig. Ik had er  bij de andere kinderen ook altijd moeite mee dat wieg werd opgeruimd. Ik wilde dit dan ook altijd zo lang mogelijk uitstellen. Nu kunnen we er nog even van genieten.

a star is born wieg baby slapen
baby wieg slapen rust regelmaatwieg baby slapen rust regelmaat

Rust

In het begin slapen baby’s overal door heen. Ik kon dan zelfs stofzuigen zonder dat de baby wakker werd. Maar op een gegeven moment werkt dat niet meer. Ik merkte het vorige week al aan Rico. Overdag ging het dan nog wel maar tegen de avond aan werd hij onrustig. Overdag is het hier ook wel rustig, dan zijn de andere kinderen ook naar school. Maar weekends en na schooltijd is het hier soms best druk in de woonkamer. De tv die aanstaat, spelletjes die luid klinken op de laptop of nintendo, kids die zo nu en dan ruzie maken, de deur die net iets te hard dichtklapt. Kortom allemaal geluiden en prikkels. Omdat ik niet wil dat iedereen dan maar op zijn tenen moet lopen, werd het tijd dat ik Rico zijn ledikantje in orde maakte. Samen met de kinderen hebben ik het ledikantje opgemaakt en afgelopen zondagmiddag hebben we Rico voor het eerst naar boven gebracht.

Het ledikantje

Het is dan altijd weer wennen. Zo’n heel klein mensje in een giga groot ledikant. Het ledikant waarin ik zelf ook heb gelegen en al mijn andere kinderen. En nu ligt Rico er in.

baby slapen ledikantje rust regelmaat       baby ledikantje slapen rust regelmaat

Regelmaat

Elke avond, op een vaste tijd,  tussen half 7 en 7 uur breng ik Rico nu naar bed. Zo probeer ik wat regelmaat te krijgen. Dit is ook prettig voor de andere kinderen. Dan heb ik nog even wat tijd voor mijn kleuterzoon die rond half 8 naar bed gaat. Rond 22.30 krijgt Rico dan zijn laatste voeding. Als hij eerder wakker wordt, dan krijgt hij die voeding eerder. Als hij nog slaapt dan maak ik hem wakker rond die tijd. In de nacht moet ik er dan nog 1x uit. Dit is meestal rond 3 uur, half 4. Daarna slaapt hij dan nog door tot 7 uur. Zo merk ik al dat er al regelmaat in de voedingen zit. Voorlopig zitten we denk ik nog wel even vast aan de nachtvoeding. Al hoop ik dat dat niet zo lang meer gaat duren.

Geef een reactie