Samen met je kind fit en gezond

Fit en gezond

Je fit voelen en gezond leven is heel belangrijk. Mijn streven is ook om zo gezond mogelijk te leven. Ook in mijn werk begeleid ik mensen naar een andere, bij hun passende, leefstijl om zo fit en gezond mogelijk te leven. Niet voor even maar voor de rest van je leven. Een tijdje geleden kwam ik de hele leuke kalender van Fitgaaf tegen. Deze kalender is bedoeld om 4 weken lang, samen met je kind, bij te houden hoe gezond je leeft en de kalender geeft je inzicht in wat er nog verbeterd kan worden.

fit en gezond

Hoewel ik als gewichtsconsulente geen kinderen begeleid, is dit wel een hele mooie manier om als moeder mee aan de slag te gaan.

‘Kids vs Ouders’-versie

De FitGaaf!-kalender  is een leuk en goed onderbouwd plan-maatje dat kinderen tussen 4 en 12 jaar én hun ouders op speelse wijze handvatten en structuur biedt bij een gezonde leefstijl.  Met de ‘Kids vs Ouder’ -versie plakken kind en ouder 4 weken stickers voor elke dagelijkse gezonde actie! Denk aan eten van 2 stuks fruit en 2 ons groente, drinken van voldoende water  en lichaamsbeweging! Zo zien kind en ouder wat er elke dag minimaal voor een gezonde leefstijl nodig is, hoe goed dat nu al gaat en wat er misschien nog net beter kan..

Bron: https://www.fitgaaf.nl/

Kleine aanpassingen

Ouders zijn verantwoordelijk voor wat hun kind eet, drinkt en hoeveel het beweegt. Elke kleine aanpassing is er weer 1. Zo kun je je kind vaker met de fiets of wandelend naar school brengen i.p.v met de auto. Vervang een koekje eens door fruit. Verruil dat glas limonade eens voor thee. Door al op jonge leeftijd gezond gedrag aan te leren hebben ze daar op oudere leeftijd alleen maar profijt van.

Doe jij met ons mee?

Vorige week ontving ik de kalender. Maandag 15 Mei ga ik starten samen met mijn 4 jarige zoon. Ik heb een extra kalender om weg te geven. Wie doet er samen met ons mee? Wil jij samen met je kindje ook meedoen, stuur mij dan voor maandag 8 Mei een email (info@lijfenlijn.com). Of vul het contactformulier in samen met jouw gegevens en de leeftijd van je kindje. Uit alle reacties kies ik iemand uit die de kalender krijgt. Wel verwacht ik dan dat je samen met mij gaat starten op maandag 15 Mei en dat je na afloop laat weten hoe de kalender is bevallen.

Mocht je niet uitgekozen worden en wil je wel graag meedoen? De kalenders zijn hier los te bestellen.

Geef een reactie