Strijkplank, strijkijzer en bekkenband

Babywas strijken

De 3 dingen die ik nodig had voordat ik de schone babywas kon opruimen: Strijkplank, strijkijzer en bekkenband.

Strijken

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Ik hou niet van strijken! Je maakt mij er echt niet blij mee. Stond de strijkplank jaren geleden startklaar, uitgeklapt, de laatste jaren is hij langzaamaan ingeklapt in een klein hoekje op de zolder beland.

Het enigste wat ik nog wel eens strijk, dat zijn blousjes voor de boys. Maar hier heb ik dan ook niet de hele strijkplank voor nodig.

Maar nu ik dan de 36 weken gepasseerd ben, werd het hoog tijd om het volgende punt op mijn ‘zwangerschaps to do list’ af te maken: De babywas strijken! Bijna alle lakentjes, wiegbekleding en babykleertjes zijn gewassen. Alles is neutraal wit en ik heb nog nooit zoveel witte was bij elkaar gezien. Dit ziet er zo schoon en mooi uit! En ik vind gewoon dat de lakentjes voor de baby sowieso gestreken moeten zijn. Dat staat zo mooi in het wiegje.

babywas strijken sloopje wit kant

Aan de strijk

Afgelopen dinsdag ben ik er maar mee begonnen. Mijn jongste zoontje was nog steeds ziek. Ik kon toch geen kant op. We zaten al dagen binnen. Ik geef eerlijk toe dat ik er wel tegen op zag om te gaan strijken. Dit voornamelijk omdat ik niet lang kan staan. Zittend strijken zou ook wel kunnen maar toch sta ik liever te strijken. Tijd om de bekkenband hiervoor uit te proberen. En met succes. Dit scheelde enorm. De bekkenband geeft dan net even de steun aan de bekken om langer te kunnen staan. Na het strijken was ik wel weer blij dat de band afkon.

Helaas is het niet gelukt om alles te strijken maar het belangrijkste is nu af: de wiegbekleding. Het wiegje staat nu klaar op de babykamer. Ik wacht nog even en dan verhuist het wiegje naar de huiskamer.

Wiegje baby wit babywas
Het wiegje 5 jaar geleden op de voorkant van het geboortekaartje.

Spannend, weer een stapje dichterbij @ de laatste loodjes.

Geef een reactie