Het overzicht: Top 5 van de meest gelezen artikelen in 2018

Aan het einde van het jaar is het altijd leuk om even de balans op te maken. Zo ook voor deze website. Want hoe staat het er nu eigenlijk voor met mijn blog? Ik kan zeggen dat het goed gaat! Waren de bezoekersaantallen in het begin van het jaar eerst erg wisselend, vanaf Juni zie ik de bezoekersaantallen elke maand groeien. Ik was zelf erg benieuwd welke artikelen nu het meest gelezen zijn dit afgelopen jaar. Aan het eind van het jaar een mooi moment om een top 5 te maken van de meest gelezen artikelen in 2018.

Top 5 meest gelezen artikelen in 2018

Ik bekijk vrijwel dagelijks de statistieken van bezoekers op mijn website Het artikel wat het meest gelezen is dit jaar kwam dan ook niet als een verassing. Vrijwel dagelijks wordt dit artikel wel gevonden in google. Met stip op nummer 1 van de meest gelezen artikelen in 2018 is:

1: Vitamine b12 tekort tijdens de zwangerschap

Een van de eerste blogs die ik schreef op deze website ging over vitamine b12 tekort tijdens de zwangerschap. Inmiddels bijna 2 jaar geleden werd er bij mij een vitamine b12 tekort ontdekt. Ik was destijds 7 maanden zwanger. Vitamine b12 tekort is een onderwerp waar nog veel onduidelijkheden over bestaan.

Vitamine B12 tekort zwangerschap

Als patiënt moet je goed geïnformeerd zijn om een juiste behandeling voor het b12 tekort te krijgen. Huisartsen die vaak het nut van b12 prikken niet inzien. Terwijl dit zo belangrijk is. De reden van mij om die blog te schrijven. Ik hoop dan ook dat veel mensen deze blog zullen lezen en hier de informatie uit kunnen halen die nodig is om een behandeling tegen vitamine b12 tekort te starten.

2: Cadeau voor 17-jarige zoon

Een blog die nog maar een aantal maanden online staat maar toch mega veel bezoekers naar mijn website bracht. Met het oog op Sinterklaas, gevolg door de verjaardag van mijn zoon, moesten er toch de nodige cadeaus gekocht worden.

cadeau voor 17 jarige zoon

Maar wat geef je nu een 17-jarige jongen cadeau? In het artikel beschreef ik mijn persoonlijke cadeautips die ik na aanleiding van mijn zoon zijn wensenlijstje, opstelde.

3: Eeg het onderzoek en de uitslag

Voor ons als gezin begon 2018 erg onzeker. Rico, onze jongste zoon, had al een aantal epileptische aanvallen gehad. Wat de oorzaak hiervan was, dat wisten we niet. Allerlei onderzoeken waren ervoor nodig om dingen uit te sluiten dan wel aan te kunnen tonen.

EEG baby het onderzoek

Eind 2017 kreeg hij een EEG (hersenfilmpje) en in Januari kregen wij hiervan de uitslag. Voor mij een reden om hier een blog over te schrijven.

4: Met een spugende baby naar de osteopaat

Met een spugende baby had ik inmiddels wel wat ervaring. Ik nam mij voor dat als het spugen voor een bepaalde datum niet over zou zijn, ik dan een afspraak ging maken bij de osteopaat. Ditmaal zou ik niet lang aanmodderen.

Spugende baby osteopaat reflux

Het werd dus een bezoek aan de osteopaat. Of dit geholpen heeft, kon je lezen in mijn blog.

5: Mri bij een baby: Het onderzoek en de uitslag

Naast een EEG kreeg mijn zoontje een aantal maanden later een MRI. Ook over dit onderzoek en de uitslag schreef ik een persoonlijk verhaal. Ook dit artikel werd vaak gelezen. Over epilepsie en de bijbehorende onderzoeken, schreef ik het afgelopen jaar de nodige blogs. Ik schrijf zulke verhalen eigenlijk met twee redenen. Enerzijds om mijn verhaal op papier kwijt te kunnen. Om het op die manier een plekje te kunnen geven. Een soort van verwerking. En anderzijds hoop ik er andere ouders mee te bereiken die in hetzelfde schuitje zitten.

mri bij een baby

Het afgelopen jaar kwam ik al in contact met een aantal moeders die op dat moment ook hetzelfde meemaakten. Dat schept een band en geeft mij een warm gevoel dat deze vrouwen mij hun verhaal toevertrouwden.

Ook voor 2019 hoop ik met deze persoonlijke blogs de mensen te bereiken die erkenning uit mijn verhalen kunnen halen.

Tot zover de top 5 van mijn meest gelezen artikelen in 2018. Bedankt iedereen voor het lezen en het bezoeken van mijn website!

In het begin moest het bloggen nog enorm wennen. Als ik dan iemand tegenkwam in het dorp die vragen had, dacht ik wel eens van “huh, hoe weten ze dat?” Ik vergat dan wel eens dat alles natuurlijk ‘gewoon’ online staat. En dat maakte het soms ook wel wat raar, dat iedereen het kon lezen. Inmiddels ben ik daar wel aan gewend en vind ik het alleen maar leuk dat mensen zo hebben meegeleefd en mij nog regelmatig aanspreken over: “hoe het nu met Rico gaat?”. Voor 2019 hoop ik op een iets minder heftig jaar en dat natuurlijk alles goed blijft gaan met hem. Kom je dan weer meelezen?

Voor iedereen een goed uiteinde en een gezond 2019!

 

 

Geef een reactie