Update Fitgaaf kalender: We zijn begonnen

Fitgaaf kalender

Iets later dan gepland, zijn we afgelopen maandag begonnen met de Fitgaaf kalender! Op de fitgaaf kalender kun je samen met je kind, door middel van elke dag stickers te plakken, bijhouden hoe het is gesteld met jullie leefstijl. Dit is een hele handige manier om inzicht te krijgen over hoe het staat met je slaap, voeding en beweging. Wij houden de kalender voor 4 weken bij maar er zijn ook kalenders voor 12 weken.

Aan de slag

Voordat we aan de slag gingen, hebben ik mijn kleuterzoon uitgelegd hoe de Fitgaaf kalender werkte. Een dag van te voren heb ik de kalender erbij gepakt samen met het stickerboekje. Samen hebben we de betekenis van de stickers even doorgenomen. En afgelopen maandag, 29 Mei, zijn we begonnen. Elke avond werken we de kalender bij. De gaan we de dag bij langs en plakken we de stickers die voor ons van toepassing zijn. Ik heb gekozen om dit per dag te doen omdat mijn zoontje tot 2 uur op school zit, is het niet handig om na elk moment een sticker te plakken.

Aan het einde van de dag is het ook erg leuk om de dag even door te spreken. Even een 1 op 1 moment.

Zo ging het hier de eerste dag:

fitgaaf kalender stickers plakken kleuter fitgaaf kalender stickers plakken fitgaaf kalender stickers plakken leefstijl kleuter   fitgaaf kalender stickers plakken kleuter leefstijl fitgaaf kalender stickers plakken kleuter leefstijl fitgaaf sticker boekje kalender stickers plakken

Wij hebben het er de eerste week best goed vanaf gebracht, al zeg ik het zelf. De sticker van voldoende slaap, heb ik nog niet op kunnen plakken. Dit komt doordat ik er ’s nachts steeds uit moet voor de nachtvoedingen. Mijn kleuterzoon vond het zo jammer dat ik maar steeds die sticker niet kon plakken en zei: “Vannacht moet Mem Rico maar mooi laten huilen, dan kan Mem morgen ook een slaap sticker plakken”

Ook aan de slag samen met je kind? Je kunt de kalenders hier los bestellen.

Geef een reactie