Update: Voor de derde keer naar het consultatiebureau

Naar het consultatiebureau

Vanmorgen hadden we weer een afspraak staan bij het consultatiebureau. Zoals altijd was ik ook dit keer erg benieuwd naar de lengte en het gewicht van Rico. Ons laatste bezoekje was 15 Juni. Dus toch alweer meer dan een maand terug. Zijn gewicht was toen 5980 gram. Nu woog hij 6645 gram. Zijn lengte is nu 61 cm. Ook zijn ontwikkeling gaat volgens het boekje. Morgen wordt Rico alweer 15 weken.

Het eerste fruithapje

We hadden ditmaal een afspraak staan bij de arts. Ze adviseerde om binnenkort te gaan beginnen met het eerste fruithapje. Ik heb aangegeven om hier mee te wachten. Ik wil zelf graag starten met 6 maanden. Dus tot die tijd volledig borstvoeding. Jammer dat ik erg het gevoel had dat ik mijzelf hierin erg moest verdedigen. De arts vond dat zelf namelijk niet noodzakelijk. Het advies van toen (wachten tot 6 maanden) zou inmiddels zijn veranderd. Nu wordt geadviseerd om te starten met 4 maanden. Dit zou o.a. beter zijn voor de spraakontwikkeling en voor de darmen. Toch volg ik dat advies niet op. Ik hou mij vast aan de 6 maanden. Twee maanden later starten zal echt geen drastisch verschil uitmaken. Ik heb dit toen ook gedaan bij mijn, inmiddels, kleuterzoon. Na het lezen van een artikel op groene vrouw, sta ik daar nog meer achter. Dus hup: het ene oor in en het andere oor weer uit.

Het prikje

Helaas! Ook ditmaal stond er een prikje op het programma. Vorige maand waren het er nog twee. Ditmaal alleen de DKTP-Hib-HebB cocktail. Toch weer heel erg sneu. Gelukkig heeft hij maar heel even gehuild. Hopelijk heeft hij er ditmaal geen last van. Vorige keer had hij behoorlijk last van de prikjes. Rico was toen erg huilerig en heeft de hele middag zachtjes gekreund. Je kon merken dat hij echt pijn had. Ik hoop dat hem dat ditmaal bespaart blijft. Ik heb de paracetamol als voorzorg wel in huis. Dus mocht het nodig zijn, dan geef ik hem een zetpil.

Vitamine K

Voor Baby’s die borstvoeding krijgen, geldt als advies om tot 3 maanden vitamine K te geven. Dus nu Rico de 3 maanden gepasseerd is, kunnen we stoppen met de vitamine K.

Over een maand staat de nieuwe afspraak gepland, dan kunnen we weer naar het consultatiebureau.

 

Geef een reactie