Met vakantie: Persoonlijke vakantie checklist van dingen die ik liever niet vergeet

Met vakantie gaan is leuk maar vooraf heb ik er altijd best veel drukte van. Een aantal weken voor de vakantie begin ik dan ook al met de voorbereidingen. Met drie jonge kinderen moest er ook ditmaal weer de nodige bagage mee. Eigenlijk weer meer dan echt nodig was maar ik wilde dan ook liever niks vergeten. Toch zijn de meeste dingen wel spullen die je gemakkelijk kunt kopen, mocht je ze eventueel vergeten zijn om mee te nemen. Zoals shampoo, tandpasta en dat soort dingen. Maar er zijn ook spullen die je niet zomaar even op vakantie koopt mocht je ze daadwerkelijk vergeten om mee te nemen. Ik had ook zo’n persoonlijke vakantie checklist van dingen die ik echt niet wou vergeten om mee te nemen met vakantie.

Persoonlijke vakantie checklist

De laaste week van de zomervakantie gingen we namelijk voor een midweekje naar Landal greenpark de Lommerbergen in Limburg. Bepakt en bezakt en uiteraard met veels te veel bagage. Vooraf was ik al bezig met de vakantieplanning. Hiervoor maakte ik een persoonlijke vakantie checklist. Al ruim van te voren lagen de koffers allemaal open, op een rij, bij ons op de slaapkamer. Zo kon ik er steeds weer nieuwe dingen in leggen die mee moesten. Veel dingen zijn makkelijk te kopen op vakantie maar een aantal dingen heb ik toch maar liever bij me.

vakantie checklist

Hierbij mijn persoonlijke vakantie checklist van dingen wat ik absoluut mee moest hebben op vakantie en dus niet mocht vergeten:

  • Medicatie tegen epilepsie

Onze jongste zoon van 1 jaar heeft epilepsie. Dit is inmiddels heel mooi onder controle. Hij heeft hiervoor medicatie die hij elke dag nodig heeft. Ook hebben we medicatie om een aanval te stoppen mocht hij een epileptische aanval krijgen. Gelukkig is het alweer een hele poos geleden dat we dat nodig hadden (April 2018) maar ik wil het wel altijd bij me hebben. En helemaal op vakantie is dit toch wel verstandig. Dus deze medicaties is iets wat ik echt niet wou vergeten.

  • Buggy of wandelwagen?

Op vakantie eigenlijk onmisbaar als je met een dreumes reist: De buggy of wandelwagen. Ik heb ze beide maar het was nog even een dilemma welke we mee zouden nemen. Mijn voorkeur ging uit naar de wandelwagen. Maar in de auto neemt de wandelwagen ook veel meer ruimte in beslag. Toen we jaren geleden nog met het vliegtuig reisden, namen we de buggy altijd mee. Dit was veel praktischer dan de grote wandelwagen. Ikzelf gebruik het liefste de wandelwagen. Dit wandelt namelijk veel lekkerder.

Wij hebben een 7 persoons auto. Met vier kinderen achterin blijft er dan altijd maar weinig ruimte over voor bagage. Helaas ging onze oudste zoon dit jaar, voor het eerst, niet meer met ons mee op vakantie. Hij wilde niet meer mee en bleef veel liever thuis. Dat was wel even slikken… Wij stemden hier uiteindelijk mee in. Dit was voor ons ook de reden dat wij ditmaal in Nederland met vakantie gingen. Nu onze oudste zoon dus niet mee ging, hadden we extra ruimte achterin de auto. Voor mij was de keuze dus snel gemaakt: De buggy bleef thuis en de wandelwagen ging lekker mee.

  • Mijn telefoon

Jaah, ook mijn mobiele telefoon wou ik liever niet vergeten! Allereerst om telefonisch bereikbaar te zijn voor het thuisfront. Elke dag had ik even contact met onze oudste zoon. Die zich dat midweekje overigens prima heeft vermaakt zo alleen thuis.

Ook wilde ik de telefoon graag mee om te gebruiken als navigatie. Achteraf bleek dat erg handig. Niet alleen om het vakantiepark sneller te vinden maar ook tijdens de uitjes die we gemaakt hebben in Limburg. Net voor de vakantie was mijn internetbundel ook weer aangevuld. Dat was ook maar goed. Ik had namelijk geen Wifi in het huisje. bijgeboekt. De hele vakantie heb ik van de internetbundel gebruik kunnen maken.

powerbank en mobiele telefoon vakantie checklist

  • Een powerbank

Naast een telefoon met een goed gevulde internetbundel, is het ook wel handig dat de telefoon een volle accu heeft. Omdat we niet de hele dag op het vakantiepark verbleven en de nodige uitstapjes hebben gemaakt, was ik blij dat ik de powerbank meegenomen had.

Wat is een powerbank?: Een powerbank is eigenlijk een externe batterij die je heel gemakkelijk mee kunt nemen om mobiele apparaten, via USB, mee op te laden. Dus eigenlijk een onmisbare gadget om mee te nemen met vakantie.

De hele midweek heb ik dan ook gebruik gemaakt van de powerbank. Voornamelijk onderweg als de telefoon gebruikt werd als navigatie. Ideaal want met een powerbank laad je op elk gewenst moment de accu van je smartphone weer op.

  • Mijn bril

Ik draag nu geloof ik al zo’n 20 jaar een bril. Nouja, eigenlijk heb ik deze bril alleen ’s avonds op. Overdag draag ik namelijk contactlenzen. Dit vind ik veel prettiger. Als ik ’s avonds de deur niet meer uit hoef, dan zet ik mijn bril op. Omdat mijn ogen zo slecht zijn, heb ik die bril dan wel nodig. Anders zie ik dus echt niets. Alles is één grote waas. Dus met vakantie wilde ik mijn bril liever niet vergeten.

  • Spiegelreflexcamera

Last, but zeker not least: Mijn spiegelreflexcamera! Een aantal jaren geleden heb ik deze spiegelreflexcamera gekocht. Een hele uitgave maar dat is hij zeker meer dan waard. Ik ben er zo ontzettend blij mee. Naast dat ik deze camera bijna dagelijks gebruik, was het dus vanzelfsprekend dat hij mee op vakantie ging.

spiegelreflexcamera

Dit was mijn persoonlijke vakantie checklist. Maak jij ook altijd lijstjes voor je met vakantie gaat? Wat voor dingen wil jij absoluut niet vergeten om mee te nemen?

 

Geef een reactie