Van baby tot puber: 4 opgroeiende kinderen in huis

Nog even en dan wordt, als alles goed gaat, ons 4 de kindje geboren. Iedereen kijkt hier enorm naar uit. Ook ik zelf ben al druk aan het aftellen. Bijna 16 jaar geleden had ik voor het eerst een positieve zwangerschap in mijn hand. Onze oudste zoon is nu 15. Straks als dit kindje is geboren hebben we 4 opgroeiende kinderen, van baby tot puber, hier in huis.

Van baby, kleuter, schoolkind tot puber

Allemaal in een andere levensfase, namelijk: van baby tot puber. Hoe bijzonder en speciaal is dit. Ik vind het in ieder geval geweldig! Ik hou van kinderen.

van baby tot puber

Als klein meisje wist ik al dat ik graag moeder zou willen worden. En gelukkig is dit ook uitgekomen. Ik besef me maar al te goed hoe bijzonder dit is. Ik geniet ook echt van het moederschap en de ontwikkeling tijdens al deze verschillende leeftijdfases is erg mooi om te zien.

De puber

De oudste zoon is net 15 jaar geworden. Een echte puber. Gelukkig, tot nu toe, een hele makkelijke puber. Wat dat betreft heb ik niet te klagen. Komend schooljaar gaat hij naar de examenklas. Dit schooljaar zijn ze op school al druk bezig met het voorbereiden hiervan. En bezig met de keuze voor vervolgonderwijs. Want ja er valt zoveel te kiezen. Als moeder van een puber is het vooral een periode van leren loslaten. Stapsgewijs elke keer een stukje meer.

Het schoolkind

Onze tweede zoon is nu 9 jaar. Ook dit is een heel makkelijk kind. Hij zit nu in groep 6 van de basisschool. Op dit moment ben ik druk bezig om een dyslexie onderzoek voor hem te krijgen. Al enige jaren vermoed ik dat hij dyslexie heeft. Ook mijn oudste zoon heeft dyslexie maar dit is pas in de 1ste klas van het voorgezet onderwijs aan het licht gekomen. Dat wil ik dit keer graag voorkomen.

Lees ook: Heeft mijn kind dyslexie?

Komend schooljaar gaat hij naar groep 7, het zou mooi zijn dat hij dan getest is. Ook voor de keuze van het voorgezet onderwijs is dit zeer belangrijk. De resultaten van groep 6,7 en 8 tellen allemaal mee voor het maken van deze keuze.

De kleuter

Onze derde zoon is nu 4 jaar. Een jongetje wat heel goed weet wat hij wil met een sterke persoonlijkheid. Dit maakt het soms best lastig. Maar ja opboksen tegen 2 oudere broers is ook niet altijd even makkelijk. Hij zit nu in groep 1. De kleuterschool. Dit gaat hartstikke goed. Over een paar maandjes is hij niet meer de jongste in het gezin en wordt ook hij een grote broer.

De baby

Nog even en dan wordt, als alles goed gaat, in April ons 4de kindje verwacht. Heel spannend natuurlijk voor iedereen in het gezin. We leven er allemaal erg naar toe. Op dit moment zijn we bezig met de laatste voorbereidingen van de babykamer.  Ik ben zeer benieuwd hoe dit kindje er uit zal zien en natuurlijk ook erg nieuwsgierig naar het geslacht. Dit is nog steeds een verassing. De envelop die we met de 20 weken echo hebben meegekregen, zit nog dicht.

Nog 2 maandjes wachten… En dan zijn we compleet: van baby tot puber.

Lees ook: Ons vierde kindje is geboren!

Reacties

  1. Het lijkt me heel bijzonder om kinderen in verschillende fases te hebben. Ik kreeg mijn vijf kinderen met ongeveer twee jaar er tussen. Dus ze zaten min of meer in dezelfde fase.

    1. admin zegt:

      Wauw, 5 kinderen is ook heel speciaal. Hoe oud is de oudste nu?

Geef een reactie