Voor het eerst naar het consultatiebureau

Consultatiebureau

Vandaag was het dan zover. Vanmorgen hadden we onze eerste afspraak bij het consultatiebureau. Heel bijzonder dat ik dit voor de vierde keer mag meemaken. Zo’n eerste afspraak vind ik altijd erg speciaal. Of dit nu voor de eerste keer is, of zoals in mijn geval, voor de vierde keer. Elk kindje is uniek en ontwikkeld zich weer anders. Ook ditmaal was ik erg benieuwd hoeveel Rico nu zou wegen. Ik had mijn moeder ook meegenomen. Zo konden we samen van dit bezoekje genieten.

consultatiebureau

Op de weegschaal

Hoewel ik deze weken enorm geniet en alles zo bewust mogelijk wil meemaken, gaat het toch weer ontzettend snel. 5,5 weken geleden had ik nog zo’n hele kleine baby op mijn armen en wilde ik dat hij altijd zo klein kon blijven.Tijdens de zwangerschap leek elke week een eeuwigheid. Maar net als de kraamweek, zijn de afgelopen weken omgevlogen. En ook voor de vierde keer merk ik gewoon dat het gewoon te snel gaat. Ik heb geen weegschaal nodig om te zien dat Rico enorm is gegroeid. De eerste kleertjes in maat 56 zitten hem al te strak, sommige kleertjes zijn hem al te klein. Die hele kleine baby is hij niet meer.

De weegschaal bij het consultatiebureau kon dat vandaag bevestigen. Terwijl ik zelf dacht dat hij ongeveer zo rond de 4.5 kilo zou zijn, was hij maar liefst 5005 gram!

weeglijst

Ik hou Rico zijn lengte en gewicht online bij in een groeicurve speciaal voor kindjes die borstvoeding krijgen.

Zijn geboortegewicht was 3390 gram en vandaag, 5,5 weken oud, is hij maar liefst 5005 gram. Ook in de lengte is hij gegroeid. Hij was 50 cm. en nu is hij 53.5 cm.

Naar de arts

Vandaag hadden we een afspraak bij de arts. Rico is helemaal goedgekeurd. Hij volgt zijn handjes al met zijn ogen. Dit is best al vroeg. Meestal is dit zo rond de 3 maanden. Ook kan hij al goed zijn hoofd omhoog houden als hij op zijn buik ligt.

Voor volgende maand hebben we weer een nieuwe afspraak staan. Dan gaan we naar de verpleegkundige.

Geef een reactie