Zelf ijsjes maken? Zo doe je dat eenvoudig zelf!

Het mooie weer is aangebroken. Dit is de periode om weer een lekker ijsje te eten. Helaas is het ijs uit de winkel lang niet altijd zo gezond voor je kind. Wist je dat je de lekkerste ijsjes gewoon heel makkelijk zelf kunt maken? Een aantal jaren geleden ben ik ook begonnen om zelf ijsjes te maken. Dit is niet alleen veel lekkerder, je weet ook precies wat er allemaal in je zelfgemaakte ijsjes zit. Je kunt ze op deze manier zo gezond maken als je zelf wilt. Door vers fruit in het ijsvormpje te verwerken krijgt je kind ongemerkt een portie fruit binnen. In dit artikel wat ik ontving, lees je hoe jij zelf de lekkerste ijsjes maakt.

Zelf ijsjes maken

Wat is er leuker dan ijsjes eten? Zelf ijsjes maken natuurlijk! Met de ijsvormpjes van Lékué is dat zo gepiept. Je kunt ze zo gezond maken als je zelf wilt. Met yoghurt, vruchtensap of stukjes vers fruit: de mogelijkheden zijn eindeloos. De vormpjes zijn heel flexibel zodat de ijsjes er gemakkelijk uitkomen. Het resultaat is prachtig, zulke leuke ijsjes vind je nergens.

Er zijn vier verschillende vormpjes: Cactus, Aardbei, Ananas en Watermeloen. Je sluit de vormpjes af met een dekseltje zodat de ijsjes geen geuren of smaken van andere producten in de diepvriezer opnemen. Het materiaal van de vormpjes is van hoogwaardige Europese siliconen dat geen geur of smaak afgeeft.

Snelle ijsrecepten met verse banaan

Banaan is een superingrediënt voor zelfgemaakt ijs omdat het lekker is en een smeuïge stevigheid geeft. Wat te denken van de combinaties

  • Aardbei-Banaan,
  • Kiwi-Banaan-Watermeloen,
  • Kokosmelk-Banaan-Ananas of
  • Banaan-Sinaasappel-Koekkruimels.

Mix de ingrediënten in een blender, giet de vormpjes vol en zet ze in de diepvriezer. Na acht uur heb je de lekkerste ijsjes die ook nog eens erg gezond zijn.

Informatie
Lékué ijsvormpjes zijn verkrijgbaar bij de huishoudspeciaalzaak en via webshops zoals bol.com. Verpakking 4 stuks € 24,95. Materiaal kunststof en silicone.

  • Lékué set van 4 ijsjesvormpjes: 2 x Ananas en 2 x Watermeloen.
  • Lékué set van 4 ijsjesvormpjes Cactus € 24.95. Afmeting: 18×12.1x3cm.
  • Lékué set van 4 ijsjesvormpjes Aardbei € 24. Afmeting 15.4×9.3×3.2cm.

Zelf ijsjes maken ijsvormpjes

Over Lékué
Bij het Spaanse merk Lékué draait alles rond fun en bruikbaarheid. Daarom ontwerpt ze producten met de nadruk op functionaliteit maar wel met een design dat altijd sprankelt. Het merk heeft als missie om wereldwijd mensen te inspireren verrassende feestgerechtjes te maken. Door de innovatieve oplossingen van Lékué voor het maken van ijsjes, cakes en stoomgerechten brengt ze families samen in de keuken en worden er foodgimmicks gemaakt waar je nog lang over napraat. Kijk voor meer informatie op www.livwise.nl

IJsvormpjes

IJsvormpjes zijn eigenlijk onmisbaar bij het zelf maken van je ijs. Ze zijn er in verschillende soorten, kleuren en maten. Hierbij een aantal voorbeelden:

Geef een reactie