Cadeau voor 2 jarige zoon: Persoonlijke cadeautips voor een jongen van 2 jaar.

Onvoorstelbaar maar deze week dan is het zover! Mijn kleine mannetje is dan jarig. Het is dan alweer twee jaar geleden dat hij geboren werd. Wat gaat dat snel! Natuurlijk moet er dan ook een leuk cadeau komen. Maar wat geef je cadeau aan je 2 jarige zoon? Wist ik vorig jaar nog niet zo goed wat ik voor zijn eerste verjaardag moest kopen, voor de 2-de verjaardag van mijn zoon heb ik gelukkig veel meer inspiratie. Graag vertel ik mijn persoonlijke cadeautips voor een jongen van 2 jaar.

Cadeau voor 2 jarige zoon

Voor de tweede verjaardag is het ineens allemaal een stuk makkelijker om een cadeau uit te zoeken. Aan inspiratie geen gebrek. Met de 1ste verjaardag vond ik dit nog een stuk lastiger. Op die leeftijd lijkt het net of ze qua ontwikkeling nog overal tussenin vallen. Of ze zijn er net weer te klein voor, of juist weer net te groot. Na lang zoeken viel de keuze toen op een wheelybug. Hier heeft hij nog steeds erg veel plezier van, dus dit kan ook prima als cadeau voor een 2-jarige jongen.jongen 2 jaar cupcake

Cadeau voor 2-jarige zoon, de persoonlijke lijst met cadeautips

Met vier jongens hebben we aan speelgoed geen gebrek. Door de jaren heen zijn er dingen kapot gegaan maar er zijn ook dingen bewaard gebleven. Dit speelgoed staat weer klaar voor de volgende ronde. Om een passend cadeau te vinden, ben ik weer even terug in de tijd gegaan. Allemaal oude foto’s en filmpjes heb ik bekeken om te zien wat voor cadeaus de andere jongens destijds kregen voor hun verjaardag. Hierdoor heb ik voor de tweede verjaardag van mijn zoon inmiddels zoveel inspiratie gekregen, dat ik dit graag met jullie deel.

cadeau voor 2 jarige jongen

Hier mijn persoonlijke top 10 aan cadeautips voor een peuter van twee jaar:

 • Een driewieler

Op nummer 1 staat een driewieler. Ik heb als verjaardagscadeau eentje gekocht op Bol.com. Mijn voorkeur ging uit naar een driewieler met een afneembare duwstang. Het is deze geworden:

driewieler cadeau 2 jarige zoon

Een smoby driewieler met afneembare duwstang. Verkrijgbaar in allerlei verschillende kleurtjes.

Je kunt de driewieler hier bekijken of bestellen.

 • Een Repsol loopmotor

Wat een echte aanrader is voor de tweede verjaardag is deze Repsol loopmotor.Repsol motor cadeau jongen 2 jaar

Destijds kochten we deze voor mijn derde zoon zijn 2-de verjaardag. Dit was zo’n succes. Hij heeft hier dan ook jaren mee gespeeld. Ondanks dat hij hier zoveel mee gespeeld heeft, ziet de motor er nog mooi uit. Alleen de stickers slijten er wel vrij snel af. Maar goed dat is voor mij geen reden om een nieuwe te kopen. De motor heb ik dus ook bewaard.

Ballon jongen 2 jaar

Onlangs hebben we deze motor weer van zolder gehaald. Klaar voor de tweede ronde.

De Repsol loopmotor is oa te koop bij Bol.com. Deze motor kun je hier bestellen.

 • Een loopauto

Wat eigenlijk niet kan ontbreken als speelgoed voor je zoon is deze mooie, rode loopauto. Al mijn zonen hebben hier altijd erg graag mee gespeeld. Nu staat een soortgelijke loopauto inmiddels alweer klaar voor de jongste. Ik hoop dat hij net zoveel speelplezier zal beleven aan deze loopauto als zijn grote broers destijds hadden.

Rode loopauto cadeau 2 jarige zoon

Deze rode loopauto is o.a. verkrijgbaar bij bol.com. Je bekijkt deze auto hier.

 • Een tentje

Door de jaren heen hebben de kinderen heel wat tentjes versleten. Ieder kind heeft wel zijn eigen tentje gehad. Ook voor de jongste wilde ik weer een tentje hebben. Een leuk cadeautje voor een tweejarige. De tentjes zijn er in allerlei verschillende soorten en kleuren. Ik koos voor de Bumba tent. Voor mijn andere zoon hebben we destijds ook al eens een Bumba tentje gehad.Bumba speeltjentje cadeau jongen

Je besteld het tentje hier.

Het tentje is heel gemakkelijk in te vouwen. En neemt opgeruimd maar heel erg weinig ruimte in. Het tentje kan zowel voor binnen als buiten gebruikt worden. Oa. te bestellen bij Bol.com.

 • Een zandbak

Ook een zandbak hebben we voor alle kinderen wel gehad. Op dit moment hebben we een blauwe schelp. Deze zandbak bestaat uit twee delen. Zo kun je deze delen gebruiken als zandbak maar ook als zwembadje. En je kunt het gebruiken om de zandbak af te sluiten als deksel.

Zandbak blauw schelp zandbak blauw schelp

De zandbak is verkrijgbaar in het roze, blauw of groen. Hier kun je de zandbak bestellen.

 • Houten treinspoor

Houten speelgoed is erg duurzaam. Waar bij ons momenteel vrijwel dagelijks mee gespeeld wordt is een houten treinset. Deze kreeg mijn zoontje vorig jaar op Sinterklaas. Vooral de houten treintjes zijn favoriet. Hij heeft nog wel hulp nodig om het spoor te leggen.

Houten treinset

Een zeer mooie startset om jaren plezier van te hebben. Aan te vullen met allerlei andere setten.

Deze treinset is oa te koop bij bol.com. Je koopt deze treinset hier.

 • Duplo

Wat het ook altijd goed doet bij een 2-jarig jongetje, is duplo. Het mooie van Duplo is dat het tijdloos is. Het is duurzaam speelgoed wat zijn waarde ook behoud. Bovendien is het makkelijk schoon te houden. Je kunt Duplo namelijk wassen in de wasmachine. Stop de duplo in een sloop en laat het op een lage temperatuur en kort programma meedraaien in de wasmachine.

Duplo cadeau 2 jarige jongen Duplo vrachtauto cadeau jongen Duplo cadeau voor 2 jarige zoon  Duplo cadeau voor 2 jarige jongen

Er is volop keuze uit verschillende setjes duplo. Hierdoor kun je eindeloos blijven variëren.

Duplo is verkrijgbaar in verschillende prijsklasses en setten. Je bekijkt de verschillende setjes hier

 • Playmobil 123

Playmobil is vrijwel net zo populair als Lego. Wat iets minder bekend is, is de playmobil 123 serie. Deze serie is, net zoals Duplo, zeer geschikt voor peuters. De poppetjes zijn net iets groter dan gewoon playmobil. Hierdoor is het allemaal wat makkelijker vast te pakken.

playmobil ark van noach
Playmobil 123 Ark van Noach

Van deze Playmobil 123 serie hebben we ook al aardig wat setjes liggen. Deze heb ik destijds allemaal bewaard op zolder. Nu speelt Rico er mee.

Playmobil cadeautje jongen

playmobil cadeautje zoon

Playmobil 123 is oa te koop bij Bol.com. Je bekijkt de verschillende sets hier

 • Grasmaaier

Peuters houden ervan om hun ouders na te doen. Hou je van tuinieren of ben je zelf ook veel in de tuin te vinden? Dan kun je vanaf nu samen met je peuter het gras maaien.

grasmaaier kind 2 jaar

De grasmaaier maakt geluid zodra je er mee gaat lopen. Ook zo’n soortgelijke grasmaaier hebben we nog van de oudere kids staan. Deze grasmaaier is hier te bestellen.

Cadeau voor een 2-jarige zoon: wat gaf jij cadeau?

Dit was mijn persoonlijke lijst aan cadeautips voor een twee jarige peuter.

Heb jij een zoon van 2 jaar? Of wordt jouw zoon binnenkort 2? Ik ben zeer benieuwd wat voor cadeau jij je 2-jarige zoon hebt gegeven. Andere cadeautips zijn natuurlijk ook altijd welkom.

Bovenstaande cadeautips voor een 2-jarige jongen zijn te oa te koop bij:

Cadeauwinkel

Meer cadeautips voor een jongen:

Reacties

 1. […] Cadeau voor 2 jarige jongen Cadeau voor 17- jarige jongen Cadeautip voor een peuter […]

 2. […] voor een 12-jarige jongen Cadeautip voor 2-jarige jongen Cadeautip voor een peuter Cadeautip: wheelybug […]

Geef een reactie