Controle bij de verloskundige

Op controle: we zijn weer goedgekeurd

Vanmorgen moest ik weer op controle bij de verloskundige. Vandaag ben ik 36.2 weken, dus als alles een beetje mee zit gaat het om de laatste controles bij de verloskundige.

Gelukkig zijn we vandaag ook weer goedgekeurd.

Ingedaalde baby

En beeb zit nu officieel vast in het bekken. Dit vermoeden had ik al. Ik had deze week al zo nu en dan een wat kramperig gevoel in mijn onderbuik. Ook viel het mij op dat ik de laatste dagen veel minder last van bekkenklachten heb. Ik kan me nu in ieder geval weer omdraaien in bed zonder dat het pijn doet. Dus hier ben ik al heel erg blij mee!

Over 2 weken, dan ben ik 38.2, staat mijn nieuwe afspraak bij de verloskundige gepland. Omdat je vanaf 37 weken thuis mag bevallen, hebben we het bevallingsverhaal vandaag ook maar even doorgenomen. Oftewel het moment waarop ik ga bellen.

Tot nu toe zijn al mijn kinderen gewoon thuis geboren. Ook ditmaal hoop ik dan ook om thuis te bevallen. De 2de en 3de bevalling gingen razendsnel. Daarom hebben we afgesproken dat ik meteen ga bellen als de bevalling is begonnen.

De laatste punten op mijn to do list

De zwangerschap loopt nu echt op zijn eind. Een heerlijk gevoel dat nu straks alles klaar is met 37 weken want vandaag kreeg ik de proefdruk van het geboortekaartje binnen en de foto’s van de zwangerschapsshoot die ik laatst heb laten maken. Hierover de volgende keer meer.

 

Geef een reactie