Getest: Het Correctbook een handig hulpmiddel bij autisme

We zitten inmiddels alweer weken thuis vanwege het coronavirus. De eerste weken waren voor mij echt afzien. Ik was vooral op zoek naar een nieuwe balans nu de kinderen plotsklaps niet meer naar school konden. Het geven van thuisonderwijs kost best nog veel energie elke dag. Structuur vasthouden is voor kinderen met autisme erg belangrijk. Ik mocht een uitwisbaar notitieboek testen en vroeg mij af: Is het Correctbook een handig hulpmiddel bij autisme?

Correctbook het hulpmiddel bij autisme?

Langzaam komen we weer wat in dit nieuwe ritme en vind ik zelf ook weer wat meer tijd om iets voor mezelf te doen. Volgende week starten de basisscholen weer voor 2 dagen in de week. Hier ben ik zo blij om. En dan voornamelijk voor mijn zoon met autisme. Voor hem blijft het echt zoeken naar de juiste structuur.

Lees ook: Autisme en Corona: weg is de structuur nu de scholen dicht zijn

Om hem zo goed mogelijk te helpen, ben ik altijd op zoek naar nieuwe dingen die hem zouden kunnen ondersteunen. Zo mocht ik een Correctbook uitproberen voor hem. In dit artikel kun je lezen wat een Correctbook is en of dit wisbare notitieboek handig is om te gebruiken bij autisme.

Wat is een correctbook?

Correctbook is een succesvolle sociale onderneming die zich inzet tegen analfabetisme. Welke sinds enkele jaren wisbare notitieboeken verkoopt in Nederland en diverse andere Europese landen. In 2015 startte Sam van Tol het bedrijf op om met een deel van de opbrengst kinderen in ontwikkelende landen in Afrika te voorzien van schrijfmateriaal wat oneindig mee gaat.

Het schrijnende tekort aan zoiets vanzelfsprekends als schrijfmateriaal inspireerde Sam tijdens een vakantie in Zuid-Afrika om met een oplossing te komen. Die oplossing, een oneindig herschrijfbaar notitieboek, bleek zowel in Afrika als in Europa in een belangrijke behoefte te voorzien.

Een duurzame schrijfoplossing, voor iedereen.

Het wisbare notitieboek bespaart veel papier, zowel bij gebruik thuis als in het bedrijfsleven. Je kunt de bladen uit het boek aanvullen en onderling uitwisselen om het boek geheel naar eigen wens in te delen.

Zo zijn er allerlei soorten bladen verkrijgbaar:

Correctbook produceert op grote schaal gepersonaliseerde notitieboeken voor bedrijven en organisaties die willen verduurzamen. Met een deel van de opbrengsten, worden projecten in Afrika opgezet en ondersteund waarmee hetzelfde wisbare schrijfmateriaal lokaal wordt geproduceerd en verspreid onder kinderen in moeilijke omstandigheden.

Voor ieder verkocht Correctbook verkocht, kan een kind in rurale gebieden in Afrika drie maanden lang worden voorzien van duurzaam Correctbook schrijfmateriaal. 

De kinderen worden voorzien van een Correctbook set bestaande uit:

 • een pen,
 • een doekje,
 • extra inkt uit inktpotjes en
 • kluisjes in de klas.
 • Na ieder jaar vervangt Correctbook de boekjes die stuk zijn gegaan en levert Correctbook nieuwe inktpotten om het komend jaar te schrijven. 

Sam: De leraren krijgen een training hoe met de producten om te gaan en de scholen worden gemonitord of het product goed gebruikt wordt. Uit onze verkoop- en donatieresultaten van de afgelopen jaren blijkt dat wij per verkocht Correctbook een kind uit een ontwikkelend gebied één trimester (drie maanden) lang kunnen laten schrijven op ons wisbaar schrijfmateriaal.

Hoe gebruiken wij het Correctbook bij autisme?

Het uitwisbaar notitiebook kwam voor ons op een juist moment. Vanwege de coronacrisis volgt mijn zoon al een tijdje thuisonderwijs. Hoewel we steeds beter in het ritme kwamen, was ik nog steeds wel zoekende naar mogelijkheden die konden ondersteunen bij het het maken van het huiswerk. Toen ik over Correctbook las, was ik gelijk enthousiast. Dit zou toch wel een heel handig hulpmiddel zijn om te gaan gebruiken bij de huiswerkopdrachten.

Na lang twijfelen tussen al die mooie kleurtjes die beschikbaar zijn, koos mijn zoon een gele uit.

We ontvingen een leuk pakketje met het uitwisbaar notitieboek , een zwarte fineliner pen met gum, en een klein doekje om de bladzijden mee schoon te maken. Je kunt dit Correctbook vergelijken met een whiteboard maar dan in schriftvorm. Eigenlijk veel handiger en het neemt ook nog eens minder ruimte in.

Elke avond schrijf ik in het Correctbook welk huiswerk er gemaakt moet worden voor de volgende dag. Dit overzicht en het huiswerk leg ik dan alvast klaar voor de volgende morgen. Dit werkt erg prettig voor ons beide, zo houden we het overzicht.

Heeft mijn zoon een taak af, dan kan hij deze uitwissen met de speciale gum aan de achterkant van de pen. Dit geeft niet alleen overzicht bij het huiswerk wat gemaakt moet worden maar geeft ook nog eens een goed gevoel doordat je de gemaakte taken uit kunt wissen.

Ook is het een handig hulpmiddel om huiswerkopdrachten in uit te werken. Voorheen schreef ik dit op gewoon papier, wat ik daarna weer weggooide. Nu wis ik het gewoon weer uit met het microfiber doekje.

Voordelen van de Correctbook:

 • Het is een uitwisbaar notitieboek en hierdoor eindeloos te gebruiken
 • Een duurzaam product doordat het onnodig papier bespaart.
 • Handig in gebruik
 • Verkrijgbaar in heel veel mooie kleuren, dus altijd een kleur die bij jou past
 • Neemt weinig ruimte in
 • De Correctbook heeft dezelfde schrijfervaring als op papier.

Bestel en ontvang zelf een duurzaam Correctbook voor oneindig schrijfplezier.

Uitwisbaar notitieboek Correctbook wil met Rode Kruis tachtigduizend euro ophalen voor bestrijding Covid-19

In samenwerking met het Rode Kruis heeft Correctbook nu ook een heel mooie missie.

Correctbook rode kruis

Correctbook lanceert in samenwerking met het Rode Kruis een speciale editie bekendere wisbare notitieboek. Van elk verkocht Rode Kruis Correctbook gaat maar liefst 8,26 euro naar de bestrijding van het Covid-19 virus dat ons land in de greep houdt. Een gelimiteerde opgave van 10.000 Rode Kruis Correctbooks wordt geproduceerd met het doel een opbrengst van minimaal 80.000 euro te realiseren.

Overige informatie

Je gebruikt de speciale fineliner pen om in het boek te schrijven. Deze pen vlekt niet en droogt bovendien snel. Jij bepaalt welke notities je laat staan of welke je weer wist. Achter op de pen zit een speciale gum die je kunt gebruiken om bepaalde regels uit te wissen. Wil je de hele bladzijde schoonmaken, gebruik hiervoor dan het speciale microfiber reinigingsdoekje.

Het kan ook gebeuren dat je bepaalde geschreven notities wilt bewaren. Dit is ook mogelijk. Gebruik hiervoor de gratis Correctbook scan app waarmee je deze gegevens vervolgens digitaal kunt opslaan. Hierna kun je de geschreven notities weer wissen zodat je het boekje keer op keer kunt gebruiken.

Hoe werkt Correctbook?

Overige Correctbook artikelen

Naast dit handige uitwisbare notitieboek, zijn er nog een aantal leuke artikelen in het assortiment van Correctbook:

Mijn mening over de Correctbook

Ik ben erg tevreden over het gebruik van dit handige schrift. Het is verkrijgbaar in vele leuke kleuren waardoor er voor iedereen wel een favoriet kleurtje te kiezen is. Voor kinderen met autisme is structuur erg belangrijk. Met behulp van de Correctbook kun je hier een mooie invulling aan geven. Wij gebruiken het boekje als planner voor het huiswerk en om de uitleg over bepaalde huiswerkopdrachten in op te schrijven.

Als volgende week de scholen weer beginnen, wil ik het schriftje gaan gebruiken als dag- en weekplanner. Ondersteunend tekenen werkt ook goed bij autisme. Simpele tekeningen die je als picto’s kunt gebruiken. Ook hiervoor kun je dit schrift gebruiken. Ik wil het boekje hiervoor zelf nog aanvullen met blanco pagina’s.

Het Correctbook is een prima hulpmiddel om te gebruiken bij autisme. Minpunten over het uitwisbaar notitieboek die heb ik niet. Alleen een klein puntje over de pen. De speciale pen was namelijk wel snel leeg. Dus mijn tip is dan ook: mocht je een Correctbook bestellen, bestel dan meteen een potje navulling voor de pen mee zodat je even vooruit kunt.

Stel je eigen Correctbook samen

Het notitieboek heeft 40 herbruikbare/uitwisbare whiteboard gelinieerde pagina’s. Deze whiteboard schriften zijn ook te bestellen met blanco pagina’s. Of stel je eigen notitieboek samen met blanco en gelinieerde pagina’s want het Correctbook heeft een binding waar je alle pagina’s makkelijk in en uit kunt halen. Hierdoor kun je verschillende soorten pagina’s combineren.

Voor meer informatie over de mogelijkheden die Correctbook biedt of om er eentje te bestellen, verwijs ik graag naar de website: www.correctbook.nl

Mijn zoontje ontving een geel Correctbook in A5 formaat (210 x 148mm) met penhouder, een zwarte Correctbook fineliner en een microfiber reiniginsdoekje. Dit heeft mijn mening over dit product en deze review op geen enkele wijze beïnvloed.

Geef een reactie