De eerste inentingen

Naar het consultatiebureau voor de eerste inentingen

De meningen lopen uiteen over het wel of niet inenten van je kindje. Wij hebben er voor gekozen om Rico wel te laten inenten. Het rijksvaccinatieprogramma hebben we bij onze andere kinderen ook gevolgd. Het eerste prikje wordt gegeven zo rond de 2 maanden. Morgen is Rico 10 weken, dus vandaag was het voor hem zover: de eerste inentingen.

Eerst op de weegschaal

Een bezoekje aan het consultatiebureau brengen, vind ik altijd wel leuk. Dit is met name dan om te zien hoeveel Rico is gegroeid. Maar met de inentingen in mijn achterhoofd, had ik er vandaag minder zin in.  Gelijk bij binnenkomst hoorde ik al baby’s huilen, typisch een inentingen spreekuur schoot er door mijn hoofd. Rico moest eens weten dat hem dit ook nog te wachten stond. We waren vrij snel aan de beurt voor het wegen. Hier was ik wel heel erg benieuwd naar.

Gisteren maakte ik deze foto’s:

vrolijke baby blije baby sterk nekje baby op de buik

Je ziet in één oogopslag wel dat Rico het super goed doet. Ik merkte het ook al aan de kleertjes. Maatje 56 zit hem nu te strak of past helemaal niet meer. Slik…

Precies een maand geleden woog hij 5005 gram en was 53.5 cm. Vandaag woog hij maar liefst 5980 gram en was hij 59.5 cm. Meneer is zowat een kilo bijgekomen in een maand!

Gewicht groeicurve

 

Lengte groeicurve

Op de site van borstvoeding.com kun je heel gemakkelijk een groeicurve bijhouden. Deze is speciaal voor baby’s die borstvoeding krijgen.

Na het meten en wegen konden we door naar de verpleegkundige. Rico is weer goedgekeurd. Hij volgt al erg goed met zijn ogen en draait zijn gezicht dan ook mee. Ook weet ik nu waarom hij soms met zijn onderlipje trilt. Dit blijkt hij te doen als iets spannend is. Een soort van spanning in zijn lijfje. Dit kan gebeuren als hij schrikt of als hij ineens wordt opgepakt. Wel spuugt hij nog best veel na de voeding. Ik hoop dat dit in de loop van deze maand over gaat. Mocht dit dan niet over zijn, dan overweeg ik om een afspraak te maken bij de osteopaat.

Inentingen

En toen was het tijd voor de prikken. Maar liefst 2 inentingen. In elke bil eentje. De DKTP-Hib-HebB 1 cocktail en de Pneu 1 prik heeft hij gekregen. De eerste prik ging goed, het tweede prikje was pijnlijker. Dit kon je ook meteen merken aan het huiltje van Rico. Gelukkig was hij snel over de eerste schrik heen. Nu maar hopen dat hij geen last van bijwerkingen krijgt. Voor volgende maand staat weer een nieuwe afspraak gepland bij het consultatiebureau. Helaas, ook dan moet hij weer een prikje.

de eerste inentingen

 

 

Geef een reactie