De kinderkamers opnieuw indelen

De afgelopen weken leek het net of er een ware volksverhuizing boven in de slaapkamers heeft plaatsgevonden. De kinderkamers moesten opnieuw worden ingedeeld. Ik noem het ‘Missie kinderkamer’: 2 kinderen bij elkaar op 1 slaapkamer zien te krijgen. Tjonge, jonge wat een werk allemaal. Maar we zijn tevreden met het resultaat! Met alle eer voor mijn man die alles in elkaar gezet heeft.

Kinderkamers opnieuw indelen

Wij wonen in een doorsnee rijtjeswoning. Met 3 slaapkamers. Met de komst van kindje nr. 4 moest er het nodige verplaatst worden om een kamertje vrij te maken. Waar we met de eerste zwangerschap de kamer en alles al klaar hadden voor de 5- de zwangerschapsmaand, zijn we nu ietsjes (veel) later van start gegaan.

Onze oudste zoon (15) slaapt op zolder. Destijds hebben we daar een kamertje laten maken. Ook de andere jongens hadden elk een eigen kamertje. Nu was het de makkelijkste optie om de beide jongsten een kamer te laten delen. En het kleinste kamertje weer in te richten als babykamertje. Eerst zijn we aan de slag gegaan met onze eigen slaapkamer. Daarna was de kamer van de jongens aan de beurt. Hier zat ook het meeste werk.

Twee kinderen bij elkaar op 1 kamer

De kinderkamers opnieuw indelen is niet zomaar even klaar. Want 2 kids bij elkaar op de kamer krijgen is nog makkelijker gezegd dan gedaan. Weken vooraf zijn we al bezig geweest met sorteren, sorteren en nog eens sorteren. In de loop der jaren hebben de kinderen zoveel spullen verzameld. Echt alles zijn mijn man en ik bij langs gegaan. Alle kasten, bakken, laatjes…  Kleding geschift, speelgoed gesorteerd.

Ook is er heel wat weggegooid. Dit geeft ook weer een heel fijn, opgeruimd gevoel. En vorige week vrijdag was het eindelijk zover. Het stapelbed werd geleverd. Sinds vorig weekend slapen de boys bij elkaar op de kamer. De missie is dus geslaagd: 2 kinderen op 1 kinderkamer.

Daarmee breekt meteen voor ons het volgende project aan: de babykamer! Hier gaan we de komende weken mee aan de slag. Dus wordt vervolgd!

Geef een reactie