Het eerste lachje

Mijlpaal: Het eerste lachje

Vandaag is Rico alweer 2 maanden. Wat gaat dat snel! Terwijl de tijd van mij wel wat langzamer mocht gaan, lijkt Rico het tegenovergestelde te denken. Hij ontwikkeld zich in razend tempo.

baby 2 maanden

Zo zitten er dagen tussen dat Rico behoorlijk onrustig is. Deze dagen wisselen zich af met ‘constant willen slapen’ dagen. Wat hij gisteren nog niet kan, blijkt hij ineens vandaag te kunnen. Van het volgen van zijn handjes naar het volgen van gezichten. Het herkennen van ons en maken van kleine geluidjes. Maar het mooiste is dan toch wel: het eerste lachje.

Ineens was het zover

Ik zat er al op te wachten: ‘het eerste lachje’. Op het moment dat je dat ziet, smelt je moederhart. Zelfs voor de vierde keer, dit maakt geen verschil met de eerste. Een mijlpaal die je graag vast wilt leggen. Tenminste ik wel. Het echte, allereerste lachje is mij niet gelukt om vast te leggen. Maar de lachjes die erna kwamen, zijn minstens zo mooi.

Het eerste lachje baby

De hele korte, kleine lachjes zijn inmiddels duidelijke lachjes geworden. Elke ochtend heeft Rico het er maar druk mee om zijn grote broers allemaal op een ‘goedemorgen lach’ te trakteren.

Zelfs als je er in de nacht nog uit moet voor een nachtvoeding, laat dat lachje je slaaptekort vergeten.

Op de foto

Maar toen was het nog wel even een dingetje om Rico lachend op de foto te krijgen. Al met al dus een paar weken. Telkens als ik de camera erbij had gepakt, stopte Rico met lachen. Met geen mogelijkheid wou hij dan zijn lachje laten zien.  Wat we ook probeerden, op een wazige foto met mijn mobiel na, het lukte het steeds maar niet. Tot afgelopen zondag. Eindelijk heb ik mooie foto’s kunnen maken.

Zie hier het resultaat van een lachende Rico:

Het eerste lachje baby Het eerste lachje baby Het eerste lachje baby Het eerste lachje baby

 

 

Geef een reactie