Kokosolie smeren om striae te voorkomen

Wat smeer jij om striae te voorkomen?

Vrijwel iedere zwangere vrouw houdt zich er mee bezig. Het voorkomen van striae. Wat is striae en is dat eigenlijk wel te voorkomen?

Wat is striae?

Striae worden ook wel zwangerschapsstriemen of zwangerschapsstrepen genoemd. Het zijn paars/roze gekleurde strepen op de huid die ontstaan door het oprekken van de huid in korte tijd. Na verloop worden deze strepen wit. Dit kan overal op de huid voorkomen. Op je billen, borsten en buik. En vaak gebeurt dit dus op je buik bij een zwangerschap.

Is striae te voorkomen?

Vooral onder zwangere vrouwen ontstaat vaak de vraag of deze striemen te voorkomen zijn. Er zijn allerlei soorten buikcremes, balsems en lotions die ons doen beloven dat als je maar smeert dat je dan geen striae krijgt. Maar is dat eigenlijk ook zo? Helemaal zeker weten zullen we het nooit. Krijgt de ene vrouw met een gigantische buik geen 1 streep, zul je net zien dat jij met je kleine buikje, vol met strepen zit. Ook de frequentie van smeren maakt daarbij niet uit. Iemand die elke dag trouw smeert, kan net zo goed striae krijgen dan iemand die niet smeert.

Oorzaken van striae

Eigenlijk is er geen 1 oorzaak aan te wijzen. Of je wel of geen striemen tijdens de zwangerschap krijgt heeft te maken met allerlei factoren. Zo speelt erfelijkheid ook een hele grote rol. Maar ook hoeveel je aankomt tijdens de zwangerschap en hoe snel je buik groeit.

Ook ik smeer mijn buik in

Op dit moment ben ik zwanger van ons vierde kindje. En ja ook ik smeer mijn buik in. Baat het niet dan schaadt het niet. Zo denk ik dan maar. Bij alle vier zwangerschappen heb ik dit trouwens gedaan. Bij de ene wat fanatieker dan bij de andere zwangerschap. Onder het motto: Voorkomen is beter dan genezen. Bij de eerste was ik een trouwe smeerder. Ik kocht hier dan ook telkens een dure buikcreme voor. Alleen er zat zoveel parfum in. Elke keer als ik dat op mijn buik smeerde, werd ik naar van die lucht. Het is nu bijna 16 jaar geleden maar die lucht herken ik vast nog. Bij de 2-de werd het allemaal wat makkelijker. Toen gebruikte ik veel body butter. Niet speciaal voor je buik maar lekker voor het hele lichaam. Bij de 3-de gebruikte ik olie. Speciale, tegen striemen. En ditmaal gebruik ik dus gewoon kokosolie.

De vele toepassingen van kokosolie

Naast dat je kokosolie kunt gebruiken om in te bakken en als boter voor op je brood, kun je kokosolie voor nog veel meer dingen gebruiken. Ik gebruik het al jaren: als gezichtsverzorging, bodylotion en nu dus om mijn buik in te smeren. Kokosolie is natuurlijk. Je kunt het dus eten en gebruiken als lichaamsverzorging. Je huid is het grootste orgaan en alles wat je op je huid smeert, neemt je huid ook op. Ook schadelijke stoffen die vaak in allerlei cremes en lotions zit. Als je natuurlijke, onbewerkte kokosolie gebruikt heb je daar dus geen last van.

Vitamine E

Vitamine E is een in vet oplosbare vitamine en een zeer krachtig antioxidant (bestrijder van kwalijke vrije radicalen. Vrije radicalen zijn agressieve stoffen die in ongunstige gevallen schade kunnen geven aan cellen en weefsels), welke de vetrijke onderlagen van de huid goed kan bereiken. Vitamine E is onder andere goed voor je bloedtoevoer en dus ook voor de gezondheid van je huid. Kokosolie beschermt en herstelt je huid mede door de hoge concentratie vitamine E die in de kokosolie zit.

Bewaren van kokosolie

De kokosolie kun je in grote potten kopen. Ik vul hier steeds kleinere potjes mee. Zo kun je overal een potje neerzetten of makkelijker meenemen in je tas. In de winter kun je de kokosolie gewoon in een keukenkastje bewaren. In de zomer is het vaak te warm en heb je al gauw een hele pot vloeibare olie. Ik bewaar het dan altijd in de koelkast.

Waar kun je kokosolie kopen?

Kokosolie is tegenwoordig op veel plekken te koop. Zowel online als in de winkel. Het is verkrijgbaar in verschillende prijsklasses.

Wat smeer jij op je buik om striae tijdens de zwangerschap te voorkomen?

 

Geef een reactie