Ons paasweekend met baby

Paasweekend

Paasweekend met baby: Afgelopen weekend was het Pasen. We hadden van te voren geen plannen voor Pasen gemaakt. De verwachting was dat ik met de Pasen ook nog zwanger zou zijn. Nu was dat niet meer het geval. Toch hebben we het paasweekend lekker rustig thuis doorgebracht. Ik zit op een enorme blauwe wolk en ben lekker aan het genieten. De huishouding is lekker op orde dankzij mijn kraamhulp. Dus het is vooral rustig aan doen en genieten.

Inmiddels hebben we al wat visite en de eerste kadootjes mogen ontvangen. Erg leuk. Ook de kaartjes komen binnenstromen. De eerste lijn is al helemaal vol. We zijn inmiddels begonnen aan een tweede lijntje. Zo mooi om te zien welke kaartjes mensen uitkiezen. Vaak met leuke teksten binnenin dus dat is vooral genieten.

Rico doet het ook hartstikke goed. Zo nu en dan voed ik hem bij met afgekolfde melk. Meestal is dit aan het begin van de avond. Dan is hij vaak erg moe en heeft hij moeite om lang door te drinken. Door bij te voeden voor de nacht, kan hij ook weer de nodige uurtjes slapen. Dit is voor mij ook erg prettig. Zo hoef ik er ’s nachts maar 1 keer uit voor een nachtvoeding. Dit is meestal om half 4.

Ik voel me zelf ook weer helemaal de oude. Ik heb helemaal niet het gevoel dat ik pas bevallen ben. Voor het eerst lijkt het of de B12 injecties nu hun werk doen. Ik voel me minder moe. Toch probeer ik ’s middags nog even te slapen. In het weekend kan ik ’s ochtends wel wat langer blijven liggen maar doordeweeks zijn het toch nog lange dagen doordat de kinderen ook weer naar school gaan.

Ook met de bekken gaat het goed. Elke dag doe ik lichte oefeningen en dit lijkt te helpen.

Kinderwagen

Afgelopen zaterdag had ik zin om een blokje om te gaan met de kinderwagen. Deze stond nog op de zolder. Nadat we de kinderwagen beneden hadden en helemaal gereed gemaakt was voor het blokje om, bleken de beide voorbanden lek. Helaas konden deze ook niet geplakt worden. De binnenbanden zijn gaar. De kinderwagen heeft alweer een aantal jaren op de zolder gestaan. Waarschijnlijk zijn door de warmte de binnenbanden gaar geworden. Hier baalde ik wel van. Want zonder kinderwagen kan ik eigenlijk niks. En nu met het paasweekend er tussen heb je ook niet zomaar nieuwe binnenbanden in huis. Dus de komende dagen zit ik nog wel even binnen met Rico. Daardoor konden we er helaas ook niet op uit met de paasdagen.

Eerste paasdag

Wat we eigenlijk elke eerste paasdag doen, is chocolade eieren verstoppen in de achtertuin. Samen met mijn oudste zoon verstoppen we ze en de andere 2 jongens gaan ze dan zoeken. Hier kijken de kinderen altijd erg naar uit. Ik gebruik hiervoor van die plastic eieren waarin ik dan een chocolade eitje doe.

paaseitjes zoeken

Tweede paasdag

Vandaag stond in het teken van eieren verven. Mijn kleuterzoon is druk bezig geweest met verven en stickers plakken.

eieren verven eieren verven

Het voordeel van een grote puberzoon van 15 is dat hij graag wil oppassen. Dus vanmiddag konden mijn man, ik en onze kleuterzoon even een blokje om te wandelen. Hier was ik wel even aan toe. Ik wilde er graag even uit. We zijn niet zo heel erg lang weggeweest maar het was fijn om even een frisse neus te halen.

En zo is het paasweekend ook alweer bijna ten einde. Morgen moeten de kinderen weer naar school. Deze week nog even en dan is het alweer meivakantie.

baby handje

 

Geef een reactie