Getest: Tefal hakmolen, hakken en snijden in een handomdraai.

Zo nu en dan vind ik het wel eens leuk om dingen te testen. Ik kies dan ook alleen voor dingen waar ik interesse in heb en wat op de een of andere manier bij mij past. Dit om te voorkomen dat ik na een tijdje de kast vol heb staan met spullen wat ik verder toch niet meer gebruik. Ditmaal mocht ik van tefal hun nieuwste product testen: De tefal hakmolen. Bij het lezen van het persbericht was ik meteen al enthousiast. Dit nieuwe, op het oog handig uitziende, apparaatje wilde ik heel graag testen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tefal wat is het?

Tefal is bekend van allerlei keukenapparaten en producten. Van koekepan tot friteuse, Tefal heeft het. Sinds kort heeft Tefal er weer iets nieuws bij in het assortiment namelijk de Tefal hakmolen. Bij het zien van de eerste productfoto’s werd ik toch wel heel nieuwsgierig naar dit apparaatje. Het beloofd namelijk van alles te kunnen zoals hakken en pureren en dit helemaal zonder stroom. Ik kook ook het liefste zonder pakjes en zakjes en zoveel mogelijk met verse producten. Dus als dit zou werken, zou mij dit enorm in tijd schelen.

Hoe werkt de Tefal hakmolen?

Het werkt heel simpel. Geen vreemde knopjes en allerlei standen. En je kunt het overal gebruiken want je hebt geen stroom nodig. Als ik de hakmolen uit de doos gehaald heb, zijn mijn eerste gedachten eenvoudig en compact. Dus ook ideaal om mee op vakantie te nemen. De handleiding is als volgt:

 • Zet als eerste de draaischroef met de twee roestvrijstalen messen in de kom. Voor het hakken van kruiden heb je ook nog het zwarte opzetstukje nodig die je onder de draaischroef kunt bevestigen. Bij het snijden van andere dingen heb je deze niet nodig.
 • Daarna kun je de tefal hakmolen vullen (voor de helft) met groenten, fruit, noten, zaden of kruiden.  Grote stukken fruit en groente kun je beter eerst in iets kleinere stukken snijden voordat je deze in de kom doet. En ook belangrijk: stop niet teveel groente of fruit ineens in de kom. Dit voorkomt dat de messen vastslaan.

tefal hakmolen

 • Daarna klik je de deksel op de kom. Zorg dat de hakmolen op een stevige ondergrond staat. Houd met je ene hand de deksel goed vast en trek met je andere hand aan de groene hendel. Net zolang tot je niet verder kunt. Op dit moment draaien de mensen in de rondte.

tefal hakmolen

 • Deze laatste handeling herhaal je net zolang totdat je tevreden bent over de samenstelling.

 

Tefal hakmolen

Wat kun je ermee maken?

Je kunt van alles met de hakmolen maken. Ideaal als je liever zelf je sauzen en fruithapjes maakt en geen gebruik maakt van pakjes en zakjes. Waarom zou je ook? Zelf maken is veel leuker en gezonder. Zo weet je precies wat er in jouw sausje zit.

Tefal hakmolen wat kun je maken

 • Kruiden: Zelfs kruiden kun je fijnhakken. Gebruik dan het speciale hulpstukje die je eenvoudig onderaan de draaischroef klikt.
 • Fruit en groentehapjes: Makkelijk zelf je eigen fruithapjes te maken. Ook als je kindje wat ouders is en je geen hele gladde structuur meer wilt, is de hakmolen ideaal. Je maakt het dan wel fijn maar er blijven stukjes in. Hoe fijner je het wilt, hoe vaker je aan de hendel trekt. Download voor dit recept de pdf onderaan deze blogpost.
babyhapjes
Brocoli en risotto
 • Sauzen: Van pastasaus, pesto tot dipsaus. Alles is mogelijk. Download onderaan deze blogpost de pdf met deze handige recepten.
  pesto tefal hakmolen chopper
  Pesto
  tefal hakmolen chopper pastasaus
  Pastasaus

   

  Tefal hakmolen chopper guacamole
  Guacamole
 • Smoothie: Een lekkere smoothie die ik zelf heb gemaakt in deze hakmolen. 1 banaan, 150 ml skyr naturel, 1 eetlepel lijnzaad, 3 eetlepels havermout.

Mijn testoordeel

Ik ben meteen aan de slag gegaan toen ik de hakmolen ontving. Als eerste maakte ik een fruithapje met een banaan en voegde ik later wat yoghurt toe. Dit ging vrij makkelijk. Wel moest ik vaker aan de hendel trekken dan ik vooraf gedacht had. Dit om de banaan toch wat fijner te krijgen. Voor grotere kindjes hoeft het fruithapje niet meer zo glad te zijn. Maar als je pas begint met de eerste fruit en groentehapjes en je liever een gladde structuur wilt maken, kun je beter de blender gebruiken. Dat gaat namelijk veel sneller. Ikzelf hou wel van een grovere structuur voor bijv. een smoothie. Mijn voorkeur gaat ook uit om een smoothie te eten i.p.v. te drinken.

Herken je dat je de blender net iets te lang door laat draaien? En dat je fruit dan net weer iets te vloeibaar is, zodat je het eigenlijk wel moet drinken? Dat zal bij de Tefal hakmolen niet gebeuren. Toch moet je om een smoothie te maken, best vaak aan de hendel trekken. Dat viel mij wel iets tegen. De eerste gedachte die daarbij in mij opkwam is dat dat voor oudere mensen of mensen met bijv. reuma toch wel erg vervelend zou kunnen zijn.

De kom is groot genoeg om fruithapjes, smoothies of sausjes in te maken. Alleen de ribbeltjes aan de binnenkant zijn wel wat hinderlijk als je je zelfgemaakte fruithap  dan vervolgens met een lepel uit de kom wilt schrapen. De ribbeltjes maken dit namelijk een beetje lastig.

Verder is het apparaatje compact, makkelijk in gebruik (geen onnodige knopjes en standen), neemt weinig ruimte in en is bovendien makkelijk schoon te maken.

Groente snijden

Minimaal eens per week eten wij roergebakken groente. En ja ik hou van vers. Momenteel heb ik veel courgettes uit eigen tuin die ik hierin ook graag verwerk. Maar om dit allemaal te snijden, kost wel wat tijd. Dus ik was ook erg benieuwd hoe dat zou gaan met de hakmolen. Dit ging helemaal goed. Lekker makkelijk en vrij vlot. Als je maar niet te veel groente ineens in de kom stopt. En zorg er ook voor dat je bijv. een courgette al in grove stukken hebt gesneden.

Ook voor het snijden van bijv. een ui, hoef je niet bang te zijn dat je uitje meteen een puree wordt. Je hebt namelijk zelf letterlijk in de hand hoe fijn je het uitje wilt snijden. Hier als voorbeeld de stap voor stap foto’s hoe ik een uitje maakte:

Tefal hakmolen uitje snijdenTefal hakmolen uitje snijdenTefal hakmolen uitje snijdenTefal hakmolen uitje snijdenTefal hakmolen uitje snijdenTefal hakmolen uitje snijden

Hoe vaker je aan de hendel trekt, hoe fijner het uitje. Ik vond het uitje na 5x fijn genoeg.

Ik ben al met al zeer tevreden over deze hakmolen. Hij doet wat hij moet doen, is makkelijk te bedienen, schoon te maken en neemt weinig ruimte in bij het opbergen. De afgelopen weken heb ik dit apparaatje best wel vaak gebruikt. Voor het maken van een fruithapje, een smoothie,  een uitje snijden, het snijden van de roerbakgroenten. Als je nog op zoek bent naar een handig maatje voor in de keuken, dan kan ik deze tefal hakmolen dan ook zeker aanraden.

De tefal hakmolen is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com

 

tefal hakmolen

Recepten

Tot slot heb je de tefal hakmolen aangeschaft en wil je lekker zelf aan de slag maar mis je nog de nodige inspiratie?  Download ⇒ hier ⇐ de gratis recepten.

 

Geef een reactie