Waar ik naar uit kijk om te eten na de bevalling

Wat ga jij eten na de bevalling?

Eten na de bevalling: Op zwangerschapsforums zie je regelmatig vragenlijstjes voorbij komen. Een vraag wat vaak gesteld wordt is: ‘wat mis je tijdens de zwangerschap en ga je na de bevalling weer eten?’ Met stip op 1 staat dan toch wel het broodje met filet american. Voor mij niet. Tijdens mijn vorige zwangerschap keek ik hier wel erg naar uit. Na de bevalling heeft de bekende, roze bakker mij een broodje filet american  aan huis gebracht. Nu eet ik al jaren geen filet american meer. En ik mis het ook niet.

Wat ik wel mis deze zwangerschap

Deze zwangerschap mis ik vooral het gewoon, normaal en gezond kunnen eten. Hoewel ik nu niet meer overgeef is mijn hele eetlust, en ook de smaak, weg. Eigenlijk al de hele zwangerschap. Voordat ik zwanger was, kon ik genieten van lekker eten. Ik hou er van om allerlei recepten uit te proberen. Te stoven, te roerbakken. Gewoon lekker eten. Ik mis het warm eten. Een simpel bord aardappelen met groente en vlees. Dat is wel een half jaar geleden dat ik dat gehad heb.

Ik heb geen honger. Ik eet omdat het moet maar niet omdat ik er zin in heb. Daarom kijk ik zo naar de uitgerekende datum uit. De kraamweek ga ik dan ook zeker benutten om aan te sterken en lekker te eten. We hebben dan ook besloten om de kraamweek alleen met ons gezin door te gaan brengen. Zo kunnen we wennen aan ons nieuwe gezin, en kan ik bijkomen en aansterken. Visite komt later wel.

Voeding speelt een grote rol in mijn leven. Ik heb mijn eigen bedrijf als gewichtsconsulente. Nu blijkt maar des te meer hoe belangrijk gezonde voeding is. Hoe snel je conditie achteruit gaat als je niet genoeg voeding, vitamines en mineralen binnenkrijgt. Dit wist ik als voedingscoach natuurlijk wel en ik ben heel erg blij dat ik volgende maand mijn normale, gezonde leefstijl weer op kan pakken. Dat is wat ik het meeste mis.

eten na de bevallling

Geef een reactie