Mijn weekoverzicht: Naar het consultatiebureau en de examenuitslag

Het is al een hele tijd geleden dat ik wel eens een blog schreef over mijn weekoverzicht. Afgelopen week was een drukke week. Echt een week waarin van alles gebeurde. Een ideale week om weer eens een overzicht van te maken.

In ons gezin lopen de leeftijden van de kinderen sterk uiteen. Allerlei fases die zich afspelen binnen het gezin. Heerlijk vind ik dat. Zo kwam het deze week voor dat ik met de jongste naar het consultatiebureau moest en dat we een dag later in afwachting waren van de examenuitslag van de oudste.

Maandag

De week begon voor mij met een studiedag. De tweede en daarmee de laatste lesdag van de cursus slaapcoaching. De hele dag heb ik in Groningen doorgebracht om daarna thuis te komen met mijn behaalde certificaat. Een fijne aanvulling voor mijn praktijk als gewichtsconsulente. Het was een geweldige cursus, wat ik er van verwacht had bleek ook zo te zijn. Ik had er zo naar uitgekeken om deze cursus te gaan volgen. Eind December had ik mij hier al voor opgegeven. In Februari had ik deze cursus al zullen volgen. Dit ging voor mij niet door omdat we toen in een periode zaten waarin Rico dagelijks epileptische aanvallen had.

Nu kon het wel doorgaan. Best ook wel spannend want ik was voor het eerst een hele dag alleen weg zonder Rico. Het voelde de eerste dag wel wat onwennig om weg te gaan. Mijn man bleef thuis voor de kids. Afgelopen maandag had ik weer enorm zin in om te gaan. Eerlijk is eerlijk, ik had dit best gemist om even een dag even helemaal allen eruit te zijn, kindloos, iets voor mijzelf.

Dinsdag

Vandaag stond er een afspraak bij het consultatiebureau gepland. In Maart waren we voor het laatst naar het consultatiebureau geweest.  Net zoals toen, stonden ook ditmaal de prikken op het programma. Vorige week had ik samen met mijn man besloten om ook ditmaal de vaccinaties uit te stellen. Op dit moment gaat het namelijk erg goed met Rico. Hij is nog nooit zolang aanvalsvrij geweest als nu. Dus toch voor mij een reden om de inentingen nogmaals uit te stellen.

Ik ging al voorbereid heen. In mijn achterhoofd hield ik er eigenlijk wat rekening mee dat er moeilijk over gedaan zou kunnen worden. Gelukkig was dat niet het geval. De consultatiebureau arts had begrip en dacht mee met wanneer het handig zou zijn om de prikken alsnog te gaan geven. Rico is weer goedgekeurd met 79,2 cm. en 9995 gram. Wel is zijn ontwikkeling iets achter met leeftijdgenootjes. Dit viel mij zelf ook al een tijdje op. Wel is hij enorm vooruit gegaan in zijn ontwikkeling dus ik maak mij er ook nog niet zo druk om.

’s Middags had ik nog een afspraak staan met mijn kleuterzoon bij oefentherapie. Daarna konden we door naar de kapper.

Woensdag de dag van de examenuitslag

Mijn vader is jarig. Altijd een dag om dankbaar voor te zijn. En dit is dan tevens is zo’n dag om daar ook even bij stil te staan.

Vandaag was het ook een spannende dag. Mijn oudste zoon kreeg de uitslag van zijn examen. Hij besloot om de ochtend te gaan werken. Dit om de spanning wat te drukken.

Deze ochtend ga ik eerst langs de huisarts voor de B12 injectie. Deze wordt gegeven door de assistente. Momenteel krijg ik deze injectie om de twee weken. Het is echt pas sinds de laatste maanden dat ik merk dat deze injecties echt goed werken. Ik geef nog steeds borstvoeding en dat ben ik ook nog wel even van plan om daarmee door te gaan. Dus voorlopig elke twee weken heen voor een vitamine B12 injectie.

Daarna wandel ik meteen door naar de winkel. Daar tref ik nog twee moeders die in afwachting zijn van de uitslag van de examens. Gelukkig ben ik dus niet de enige die in de stress zit hierom. Na het winkelen snel door naar huis. Ik ben nog mooi op tijd om alvast een kwarktaart te maken. Deze is voor morgen, dan vier ik nogmaals mijn verjaardag. Terwijl het 12 uur is begint het echt spannend te worden. Tussen 12.00 en 15.00 worden alle leerlingen gebeld met de uitslag.

de examenuitslag…

12.20 komt mijn zoon thuis van zijn werk. Hij is nog niet gebeld. Door de groepsapp van school weet hij al namen te noemen van klasgenoten die geslaagd zijn. Dit maakt het nog spannender allemaal. Mijn zoon wil boven op zijn kamer het verlossende telefoontje afwachten. 10 min. later is hij alweer beneden met de examenuitslag. Eerst liet hij mij even geloven dat hij gezakt was om daarna te roepen: Ik ben geslaagd! Yes, wat een speciaal gevoel. Mijn zoon is geslaagd! En vanaf dat moment verloopt de dag hectisch. Snel naar de winkel voor versiering om daarna thuis de boel te versieren, tussendoor wat eten, kids van school halen, dreumes naar bed, cadeautjes voor mijn vader inpakken. Later op de middag zijn we nog met z’n allen naar mijn vader geweest om zijn verjaardag te vieren. Dubbel feest.

Donderdag

Vandaag vieren we weer feest. Namelijk: mijn verjaardag. Afgelopen zaterdag was ik jarig. Dit vier ik dan ook altijd met wat vriendinnen. En vandaag was dit dus het geval. Ik ben deze ochtend weer verwend met leuke cadeautjes. Het is altijd erg gezellig om even bij te praten met z’n allen. Diegene die niet konden, komen later nog even koffie drinken.

De rest van de dag verliep zoals gewoonlijk. Er is altijd wel iets te doen. Ooh en ik ontving ook nog een heel leuk pakketje van Tefal. Van een heel mooi en handig keukenapparaatje. Deze mag ik testen en daar zal ik volgende keer een review over schrijven.

Vrijdag

Yes, het einde van de werkweek is nabij. Het weekend is in zicht. Vanmorgen had ik een hele leuke koffiedate. Namelijk met een collega gewichtsconsulente. Dat was nog al een tijdje geleden dat we mekaar hadden gesproken. De ochtend vloog ook echt voorbij. We hebben fijn bij kunnen praten. Wat mij betreft ditmaal niet te lang wachten voor een nieuwe date.

Vanmiddag ben ik nog even aan het werk geweest en als laatste dus deze blog snel afgemaakt zodat ie online kan.

Fijn weekend!

 

 

 

 

Geef een reactie